Haberler

Turkcell 1. Çeyrek Finansal ve Operasyonel Sonuçlarını Açıkladı

Turkcell'in Grup gelirleri geçen yıla göre yüzde 6 artışla 2 milyar 855 milyon liraya yükseldi Turkcell Türkiye, yatırımlarını geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlayarak 230 milyon liraya çıkardı.

Turkcell'in ilk çeyrekte Grup gelirleri, geçen yıla göre yüzde 6 artışla 2 milyar 855 milyon liraya ulaştı.

Turkcell, 2014 yılı ilk üç aylık finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup, ilk çeyrekte gelirini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artırarak 2 milyar 855 milyon liraya çıkardı. Bu büyümede yüzde 26 artan mobil internet gelirleri ve yüzde 33 büyüyen grup şirketleri katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 887 milyon lira oldu. AVFÖK marjı ise yüzde 31,1'e yükseldi.

Şirket, Türkiye'ye yaptığı yatırımları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlayarak, ilk çeyrekte 230 milyon liraya çıkardı. Grup net karı ise özellikle Ukrayna para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle 359 milyon lira oldu.

Turkcell Türkiye, ilk çeyrekte 93 bin faturalı abone kazandı. Böylece faturalı abonelerin toplam abone bazındaki oranı yüzde 40,5'e yükselirken, Turkcell'in Türkiye'deki toplam abone sayısı 34,8 milyon oldu. Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MoU) ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 büyüyerek aylık 254,6 dakikaya ulaştı.

Turkcell'in mobil internet gelirleri yıllık bazda yüzde 26 artarak 400 milyon lira oldu. Mobil internet gelirlerinin artmasında yüzde 32'ye ulaşan akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. 2014 yılının ilk üç ayında Turkcell şebekesinde 711 bin abone daha akıllı telefon kullanmaya başladı. Böylece Turkcell şebekesinde akıllı telefon kullanan abonelerin sayısı 10,3 milyona ulaştı. Bu artışta kontratlı satışlar ve Türkiye'nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu "Turkcell T40" etkili oldu.

Grup şirketlerinin performansı

Açıklamaya göre, Turkcell'in sonuçlarında Grup şirketlerinin başarılı performansları etkili oldu. Gelirleri ilk 3 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 büyüyerek 280 milyon liraya ulaşan Turkcell Superonline, AVFÖK'ünü yüzde 34 arttırdı. İlk 3 ayda fiber interneti 44 bin yeni aboneye ulaştırma başarısı gösteren şirketin fiber interneti ulaştırdığı hane sayısı 1,8 milyona ulaştı.

Ukrayna'da Life ilk çeyrekte 122 bin abone kazanırken, şirketin abone sayısı 9,3 milyona yükseldi. Ülkede yaşanan devalüasyonun etkisiyle şirketin gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla dolar bazında aynı kalırken (99 milyon dolar), yerel para birimiyle değerlendirildiğinde yüzde 13,5 büyüme kaydetti. Yaşanan gelişmelere karşın şirketin finansal ve operasyonel performansında bir olumsuzluk gözlenmedi.

Açıklamada, Turkcell'in müşterilerin hayatlarını iyileştirmeye yönelik geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerin, uluslararası arenada da takdir görmeye devam ettiğinin altı çizilirken, Turkcell'in şubat ayında dünya çapında sektörün en iyilerinin yarıştığı Global Mobil Ödülleri'nde (2014 Global Mobile Awards-GSMA) "Hayal Ortağım" projesiyle "Toplumsal ve Ekonomik Gelişme" kategorisi "En İyi Mobil Ürün-Uygulama" ödülünü aldığı anımsatıldı.

Turkcell'in 2014'ün ilk çeyreğinde Turkcell Akademi'yi dijitalleştirerek, "dünyanın bilgisini" milyonların erişimine açtığı, dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarıyla iş birliğine giden Turkcell Akademi'nin, 2 binden fazla eğitimi Türkçe olarak müşterilerine ve tüm Türkiye'ye sunduğu kaydedildi.

"20. yılda da büyümemiz sürüyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odakları ve müşterilerine değer oluşturan Turkcell farkıyla büyümeye devam ettiklerini belirtti.

Bilgiye erişimde fırsat eşitliği oluşturacak mobil interneti yaygınlaştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ciliv, şunlar kaydetti:

"Bu çabalarımızın sonucu Turkcell şebekesinde kullanılan akıllı cihaz sayısı ilk çeyrekte 10 milyonu aşmış oldu. Bu yıl, Turkcell'in Türkiye'deki 20. yılını kutluyoruz. Geride bıraktığımız 20 yılda 'bir GSM şirketinden, bir iletişim ve teknoloji şirketine dönüşüm' yolunda emin adımlarla ilerledik. Türkiye'yi 43,2 Mbps mobil genişbant ve 1.000 Mbps fiber genişbant hızlarıyla tanıştırarak bilgiye her an her yerden erişim kolaylığı sağladık ve dünyanın sayılı örnekleri arasında yerimizi aldık.

Altyapımıza yaptığımız 23 milyar lira yatırım, inovatif servisler ve sosyal sorumluluk projeleriyle ekonomiye ve müşterilerimize bugüne kadar daha fazla değer yarattık. Bu öncü vizyonumuzla, Türkiye'yi ve faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarları ileri taşıyacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Daima bizimle birlikte olan müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, yönetim kurulumuza ve hissedarlarımıza teşekkür ederiz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Süreyya Ciliv Ukrayna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title