Haberler

Türk Mutfağı Zirvesi Kapılarını Açtı

Güncelleme:

Konak Belediyesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği desteğiyle düzenlenen 2. Türk Mutfağı Zirvesi kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun öncülüğünde Konak Belediyesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) desteğiyle düzenlenen 2. Türk Mutfağı Zirvesi kapılarını ziyaretçilerine açtı.

3-5 Mayıs tarihlerinde İzmir Fuarı 5 nolu holde gerçekleştirilecek olan dev zirve, İzmir'in EXPO 2020 yarışında özellikle gastronomi turizmini ön plana çıkartmak, Türk ve Ege mutfağının uluslar arası platformda tanıtımını sağlamak adına büyük önem taşıyor.

Açılışa İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk mutfağının duayen isimlerinden Vedat Başaran, Gazeteci Nedim Atilla, etkinlik sponsorlarından Orkide Yağ Margarin Grubu Koordinatörü İbrahim Şener, Lokantacılar Federasyonu, ETİK üyeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler katıldı.

Aykut Yenice: "Expo tanıtımına katkı sunacak"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, zirveye desteklerinden dolayı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK), İzmir Valiliği, Orkide yağları ve diğer sponsorlara teşekkür etti. Türk ve Ege mutfağının ulusal ve uluslar arası kulvarlarda tanıtımının sağlanması adına zirvenin son derece önem taşıdığını belirten Yenice, gastronomi turizminin etkisine değinde.

Yenice, "Bugün dünyada çok önemli hale gelen gastronomi turizmine katkı sunacak olan bu dev zirveyle, İzmir turizm anlamında önemli bir yol kat etmiş olacaktır. 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan zirveyle 2020 Expo'suna hazırlanan kentimizde, bölgenin yeme-içme kültürünü dünya kamuoyuna duyurabilmek adına etkinliği İzmir'de yapmaya karar verdik. Bu zirveyi yapmaya karar verdiğimizde İzmir sevdasını yüreğimizde taşıdığımız, birlikte olmaktan onur duyduğum Konak Belediye Başkanımız Hakan Tartan'ın tam desteği bizleri güçlendirdi. Aynı şekilde konaklama, otelcilik, turizm, yeme-içme deyince Ege bölgesi için çatı kuruluş olan ETİK'in de katkılarıyla, bu proje bir İzmir projesine dönüştü. Zirveye katkı sunan herkese teşekkürler" dedi.

Tartan: "Ege mutfağının gelişimine katkı sunmak büyük mutluluk"

Ege mutfağının gelişimi için Türk Mutfağı Zirvesi'ne büyük önem verdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, zirveye destek vermekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tartan, "Türk mutfağının bu kadar gelişme gösterdi yapı içerisinde Ege mutfağının sessiz kalmasını elbette kabul edemeyiz. Üzerimize düşen neyse elimizi taşın altına sokmaya hazırız" dedi.

Kültür, tarih ve gastronomi unsurları olmadan bir kentin gelişiminin mümkün olmayacağını belirten Tartan, Türk yemek kültürünün yalnızca kebap ile de sınırlı olamayacağını ifade etti. Tartan, "Biz Ege'yi yansıtan o müthiş lezzetleri de tanıtmak istiyoruz. Bu zirve ile bu bölgenin kültürünü de yansıtmış olacağız. Şu ana kadar Ege mutfağının markalaşması adına atılmış en ciddi adım. İleride tarih yazılırken bu dev zirvede emeği olan herkesin bu tarihte yeri olacak. İzmir ve Ege adına yapılan her projenin içindeyim. Bunu yapmaya devam edeceğim. Kentler insana ve kültüre verilen önemle gelişme gösterir" diye konuştu.

ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan:

"Kültür, tarih ve gastronomiyi ön plana çıkarmalıyız"

İzmir'in turizmde hedeflerine ulaşabilmesi için şehrin dinamikleri olan kültür, tarih ve gastronomisini etkin şekilde kullanması gerektiğini belirtti. Tercan şu açıklamalarda bulundu: "ETİK olarak 1958den beri İzmir turizminin hak ettiği yerlerde olması için mücadele veriyoruz. Günümüzde İzmir'e gelen turist sayısı 1 milyon seviyelerinde. Bu sayı, Türkiye ortalamasının altında bir rakam. Bizler ETİK olarak şehrimizde turizmin gelişimi adına bir hedef belirledik. Bu hedef, yılda 5 milyon hava yolu ile İzmir'e yolcu çekmek. Bunu başarabilmek için İzmir'in en önemli dinamikleri olan kültür, tarih ve gastronomi turizmini ön palana çıkarmamız gerekiyor. Bu üç önemli argüman, İzmir'i turizm anlamında hedeflerine yaklaştıracaktır. Bu sebeple bu dev projeye tüm içtenliğimizle tüm üye otellerimiz ve yönetim kurulumuzla canı gönülden destek veriyoruz."

Zirve üç gün sürecek; paneller, yarışmalar düzenlenecek

3 gün sürecek 2. Türk Mutfağı Zirvesi'nde çeşitli paneller ve yarışmalar düzenlenecek. Zirvede ilk gün 'sağlıklı gıda' adı altında iki panel düzenlenecek. İkinci gün Gazeteci Serdar Turgut'un moderatörlüğünde 'Türk mutfağının dünden bugüne gelişimi' konulu panel gerçekleştirilecek. Son gün ise İzmir Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz ve ETİK Başkanı Mehmet İşler'in katılımıyla bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte 8 farklı otelin aşçılarının yarışacağı bir mutfak kurulacak. Bu ünlü otellerin şef aşçıları, Ege mutfağına özgü yemeklerle hünerlerini sergileyecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hakan Tartan Yenice Konak Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title