Haberler

Turan Çolak, Aynada Yeni Yüzünü Gördü (2)

Bugün ilk kez yeni yüzünü aynada gören Turan Çolak, "Gençleşmişim."

Turan ÇOLAK, AYNADA YENİ YÜZÜNÜ GÖRDÜ (2)

'BAĞIŞÇI AİLEYLE GÖRÜŞMEK İSTERİM'

Bugün ilk kez yeni yüzünü aynada gören Turan Çolak, "Gençleşmişim. Bu yüzü bağışlayan ailenin sayesinde oldu bu. Arada yaş farkı var. Ona rağmen yüzüm çok güzel oturmuş. Buradan çıkınca ilk olarak bu organı bağışlayan aileyle görüşmek isterim. Bir sürü organ bekleyen hasta var. Bana yüzü bağışlanan kişi, kaç kişiye hayat verdi, benim, başkalarının hayatı değişti. Ben de aynısı yapacağım, organlarımı bağışlayacağım" dedi.

HOCALARI SAĞLIK DURUMUNU ANLATTI

Turan Çolak'ın sağlık durumuyla ilgili AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Özkan ve Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici basın toplantısı düzenledi.

DÜNYANIN İLK KOMPLEKS NAKLİ

Dünyada ilk defa yapılan kompleks yüz naklinin bir ayını doldurduğunu söyleyen AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, "37'nci günde hastanın klinik durumu son derece iyi herhangi bir problemi yok. İlaç rejimi uygun şekilde devam ediyor. Ameliyatı yapan arkadaşlarımızla birlikte ekipte görev alan diğer arkadaşlarımız her gün yakın takip ediyorlar. Özellikle topluma uyum sağlaması ve kendini bir birey olarak hissetmesi için ilerleyen dönemlerde psikolojik destekle beraber günlük takibe girmiş durumda. Edindiğim izlenimler doğrultusunda kendisini topluma hazır hisseden bir arkadaşımız" dedi.

TURAN GÜLÜMSEYEN BİR İNSAN OLDU

Daha önce kaçan, uzaklaşan, içine kapanan bir profil çizen Turan Çolak'ın artık daha güler yüzlü hale geldiğini aktaran Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, "Her odasına girdiğimizde 'Hocalarım geldi' diye son derece gülümseyen ve hayata mutlu bakan bir insan halinde. Bu zaten psikiyatrideki hocalarımızın desteğiyle ilerleyerek devam edecektir" diye konuştu.

FİZİK TEDAVİSİ BAŞLADI

Prof. Dr. Ömer Özkan ise hiçbir sorun olmadığını, biraz daha temkinli gittiklerini belirterek, "Önümüzdeki haftadan itibaren o da serbest olarak dışarı çıkacak ve günlük yaşama adapte olmaya başlayacak. Fizik tedavisi başladı, psikiyatrik desteği zaten devam ediyor" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜSÜ DAHA GÜZEL OLACAK

"Yüzünü görürken gözünü siz mi açtınız?" şeklinde bir soruya Prof. Dr. Ömer Özkan, "Gözünü açabilmesi için kontrollü bir şekilde müdahale yaptık. Ama tam şekli bu değildir. Bir 6 ay sonra gözünü daha rahat açıp kapatacaktır. Bu dönemde topluma daha iyi adapte olsun diye gözünü kendi açıyor, kapaması yer çekimiyle oluyor. Ama daha kontrollüsü 6 ay sonra başlayacak" diye yanıt verdi.

Turan'ın basına dağıtılan görüntülerinde "Ben önceden yaşamamışım" diye bir cümle kurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Bu toplumda nasıl hissettiğini, bundan sonra daha iyi hissedeceğine yönelik bir yorumdu" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Ömer Özkan ayrıca Turan Çolak'ın fizik tedavisinin bu hafta başladığını ve bundan sonra da yoğun şekilde devam edeceğini belirterek, "Görüntüsü de bu gördüğünüzden daha güzel olacak" dedi.

İHTİYACI OLDUĞU SÜRECE YANINDAYIZ

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 20 yaşındaki Uğur Acar'da olduğu gibi Turan Çolak'a psikolojik destek veren Prof. Dr. Ömer Geçici de psikolojik desteğin süresine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu hastanın ihtiyacına bağlı. Zaten Uğur'da da aynı şey yapıldı, Turan'da da aynı şey oldu. Seçilmiş hasta bunlar. Daha öncesinde hazırlık yapılmış. Psikiyatrik anlamda bir problem yaşamıyor, hayata ve yeni yüzüne uyumu açısından yanındayız. Bu süreç hastanın ihtiyacına yönelik belirlenecek bir süreçtir. Ailesinin de ihtiyacı olursa destek veririz." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Erdoğan Turan Çolak Uğur Acar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title