Haberler

Tunceli - Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Tunceli'de Anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Tunceli'de anıldıDeniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 44'ncü yılında Tunceli'de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile anıldılar.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Tunceli'de anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 44'ncü yılında Tunceli'de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile anıldılar.

Tunceli'de Emek Gençliği tarafından organize eden anma yürüyüşüne katılanlar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın resimlerinin yer aldığı büyük bir afişle yürüyüş düzenleyip onlar için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, sloganlar eşliğinde Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Emek Gençlik adına Baran Sönmez, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceklerini söyledi. Sönmez, "Bizler devrimci önderlerimiz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın aydınlattığı ve bize açtığı yolda bıkmadan usanmadan sonuna kadar yürümeye söz vermiş gençleriz. Biz devrimciliği onlardan örnek aldık. Bundan tam 44 yıl önce Deniz, Yusuf, Hüseyin, üç fidan egemenler tarafından vatan haini ilan edilip darağacına gönderildiler. Eşit ve özgür bir dünya için, Devrim ve sosyalizm yolunda mücadele eden gençlerin en önündekileri katledince bu mücadeleyi bitirebileceklerini, geride kalanların korkuya kapılıp geri çekileceklerini düşündüler. Ama düşündükleri gibi olmadı. Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in isimleri nesillerdir doğan çocuklara madalya oluyor. 44 yıldır onların verdiği onurlu mücadelenin bayrağı eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükseldi ve yükseliyor" dedi.

Anma törenin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Tunceli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Da silva:

Siz nerde o devrimciler nerde?. . Siz kürt milliyetçilerinin kuyruğusunuz. . Siz kendinizi anlatmayın. . Halk sizi biliyor. . Siz pkk nın kuyruğundan önce kendinizi kurtarın. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title