Haberler

Tuluyhan Uğurlu'dan Çanakkale 100. Yıl Konserleri

Güncelleme:

Çanakkale Zaferinin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu bir dizi konser verecek.

Müzik ve görüntülerle Çanakkale Savaşı'nı anlatan "Çanakkale Mektupları" isimli projede düşman askerlerine bile insanca elini uzatmayı bilen Türk askerinin dokunaklı mektupları, Uğurlu'nun özel müzikleri eşliğinde seslendirilecek. Nereye geldiğini bilmeden ölüme gönderilen Anzak askerlerin ailelerine yazdığı veda mektupları, Mehmet Akif'in unutulmaz dizeleri ile dinleyici kendini adeta savaş meydanının içinde bulacak. Tuluyhan Uğurlu kendi eserleri arasına doğaçlamalarla türkü ve ağıtları da katarak Çanakkale ruhunu dünden bugüne taşıyacak.

Tuluyhan Uğurlu Çanakkale 100. Yıl konserleri 18 Mart Çarşamba akşamı Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde başlayacak. 20 Mart'ta Çanakkale'de İÇDAŞ Kongre Merkezinde, 26 Mart'ta Çankaya Üniversitesi'nde vereceği konserlerle sürecek. Uğurlu, nisan ayı içinde çeşitli üniversiteler ve kültür merkezlerinde konserlerine devam edecek. "Çanakkale Mektupları" konserleri 2015 yılı sonuna kadar yurt içi ve dışında farklı mekanlarda dinleyici ile buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuluyhan Uğurlu Çanakkale Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title