Haberler

Trabzon'daki Sağanak

Güncelleme:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Yapılan inceleme ve araştırmalarımız sonucu, maalesef Taşdelen köyünde iki kayıp vatandaşımız var."

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra ilçesinde yaşanan sağanağa ilişkin, "Yapılan inceleme ve araştırmalarımız sonucu, şu an için maalesef Taşdelen köyünde iki kayıp vatandaşımız var. Sel sularına kapılmış olmaları ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.

Gümrükçüoğlu, sağanak dolayısıyla ulaşıma kapanan Yomra-Özdil karayolundaki yol açma çalışmalarını yerinde izledi.

Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinden sonra Yomra ilçesinin Özdil ve Oymalıtepe beldelerinin bulunduğu vadide baskın şeklinde yağış meydana geldiğini belirterek, "Yağış ilçenin Kaşüstü beldesi ile Arsin ilçesinin Çardaklı köyü ve Araklı ilçesinin bazı kesimlerinde de etkili oldu. Yağış dolayısıyla en büyük felaket ise Yomra Vadisi'nde gerçekleşti" diye konuştu.

Yomra-Özdil karayolunun heyelan sonucu üç noktadan ulaşıma kapandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Yapılan inceleme ve araştırmalarımız sonucu, şu an için maalesef Taşdelen köyünde iki kayıp vatandaşımız var. Onları arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Sel sularına kapılmış olmaları ihtimali üzerinde duruyoruz" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, sağanak dolayısıyla büyük oranda hasar meydana geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UMKE, AKUT ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ekipler arama, kurtarma ve yol açma çalışmalarına destek verdiler. Vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezinde, belediyemizin de katkılarıyla çalışmaları organize etmekteyiz. Bu arada Trabzon Belediyesi bütün araç, ekipman ve personeliyle arama, kurtarma çalışmalarına katılıyor."

Sabaha karşı yolu ulaşıma açmayı planladıklarına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şunları dile getirdi:

"Fındık toplamaktan gelen 40-50 kişilik grup, yolun iki tarafında da heyelan olunca mahsur kaldı. Bu kişilere ulaşılarak yaya olarak tahliyeleri sağlandı. Bölgede araç ulaşımını da temin etmemize iki, üç saat kaldı. Sabahtan önce inşallah bunu da başarmış olacağız."

Gümrükçüoğlu, koordinasyon çalışması yaptıklarını anlatarak, sabah saatlerinde  DSİ'nin dere yatağını temizleyeceğini, diğer ekiplerin de köy yollarının tümünü temizleyip ulaşıma açacaklarını vurguladı.

Gümrükçüoğlu, herkese geçmiş olsun dileğinde bulundu. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Taşdelen Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title