Haberler

Tokat'ta binlerce kişinin bilmediği pi sayısını oynayarak öğrendiler

Güncelleme:

Tokat'taki Doğal Matematik Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, 14 Mart Dünya Pi Günü kutlamalarıyla matematiği eğlenceli bir deneyime dönüştürdü. Öğrenciler, oyunlar oynayarak pi sayısını öğrendi ve görsel bir farkındalık oluşturdu.

Tokat'ta binlerce kişinin bilmediği pi sayısını oynayarak öğrendiler

Tokat'ta Dünya Pi Günü'nü farklı etkinlikle kutladılar

TOKAT - Tokat'taki Doğal Matematik Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, 14 Mart Dünya Pi Günü kutlamalarıyla matematiği eğlenceli bir deneyime dönüştürdü.

Türkiye'de ilk ve tek olarak Tokat'ta bulunan Doğal Matematik Merkezi'nde öğrenciler, matematiği eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğreniyor. 14 Mart Dünya Pi Günü dolayısıyla merkeze gelen öğrenciler, saat 13: 59'da gerçekleştirilen etkinliklerle 3,14 sayısına dikkat çekti. Öğrenciler, ellerine aldıkları iki kalem ve bir ip ile oyunlar oynayarak daire çizdiler. Ardından, çizdikleri dairelerin çevresini ölçerek pi sayısını hesapladılar. Bu interaktif etkinlik sayesinde pi sayısını öğrenmenin keyfini yaşadılar. Ayrıca, öğrenciler öğrendikleri pi sayısını sembolize eden şekilleri okul duvarına çizdiler ve elleriyle boyadılar. Bu sayede, matematiğin önemini vurgulamak ve Pi Günü'ne dikkat çekmek amacıyla görsel bir farkındalık oluşturdular. Okul bahçesinde ise öğrenciler, pi sembolüyle oluşturdukları koreografileri dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi. Bu etkinliklerle matematiği eğlenceli bir şekilde öğrenmenin yanı sıra öğrencilerin hayal gücünü ve işbirliği yeteneklerini de geliştirmeleri hedeflendi.

"Matematik bilinci oluşturmak için güzel etkinlik oldu"

Etkinlikle ilgili bilgi veren Tokat Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, "Çocuklarımızla birlikte farklı etkinlikler yaparak pi gününe dikkat çekmek istedik. Çocuklarımız bu şekilde daha iyi matematik bilincini oluşturması açısından güzel etkinliklere imza attılar. Çocuklar oyun oynayarak pi sayısını öğrendiler. Oyun oynamak öğrenmenin önemli yollarından birisidir. Özellikle soyut kavramlar konusunda ki matematik de bunlardan birisidir bunu oyunla öğrenmesi daha pekiştirici bir eğitim tarzıdır" dedi.

Merkeze gelen öğrenciler ise oyun oynayarak pi sayısının 3,14 olduğunu öğrendiklerini söyledi. Doğal Matematik Merkezi, öğrencilere matematiği sevdirmek ve anlamalarını sağlamak için eğlenceli ve yenilikçi bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

14 Mart Dünya Tokat Etkinlikler Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title