Haberler

Tokat'ta, 40 Bin Öğrenciye Okul Sütü

Tokat’ta ikinci yarıyılla birlikte okul sütü uygulaması başladı.

Tokat'ta ikinci yarıyılla birlikte okul sütü uygulaması başladı.

Yarıyıl tatilini bitmesiyle birlikte Tokat'ta Halil Rıfat Paşa İlkokulu'nda düzenlenen okul sütü dağıtım töreni Vali Mustafa Taşkesen'in katılımı ile yapıldı. Vali Taşkesen, minik öğrencilere süt dağıtarak bir süre sohbet etti. İl genelinde yaklaşık 40 bin adet süt dağıtımı yapılacağını belirten Vali Taşkesen, süt dağıtımının velilerin izni alınarak ve süte hassasiyeti olan çocuklar belirlenerek yapıldığını vurguladı.

Çocukların çok iştahlı olmadığını ve çok fazla şekerli gıdalar tükettiklerine dikkat çeken Vali Taşkesen, "Bu anlamda süt içmeleri birçok gıdanın yerine geçeceği için, çok küçük yaşlarda şeker hastalığının önüne bu şekilde geçilmiş oluyor diye düşünüyorum. Aileler çocukları her istediğinde şeker ve katkı maddeli yiyecekleri vermemelerinin altını çiziyorum. İlkokul birinci sınıf öğrencilerinden insülin kullanma oranları çok arttı" dedi.

Süt dağıtım törenin ardından Vali Taşkesen, öğretmenlerle toplantı yaptı. Gaziosmanpaşa, Halil Rıfat Paşa gibi okullara verilen isimlerin tarihteki önemini bilenlerin az olduğuna dikkat çeken Vali Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya okullarda bu anlamda eğitim verilmesi talimatı verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title