Haberler

Tisk: "İşsizliği Engelleyecek Planların Uygulanmadığı Tek Oecd Ülkesi Türkiye"

ANKARA (ANKA) – Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), OECD ülkeleri arasında iş arama sürecinin etkinleştirilmesinde, izlenmesinin kolaylaştırılmasında ve işsizlik süresinin kısaltılmasında önemli rolü olan planların uygulanmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

TİSK Ekim ayında yayınlanan OECD 2007 İstihdam Raporuna ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre raporda, işsizlik ödeneği alan kişilerin iş kurumlarınca sürekli izlenmelerinin, istihdam danışmanları yoluyla uygun işlere yönlendirilmelerinin ve mesleki eğitim sağlanmasının gereğine işaret edilerek, Türkiye'de bu sistemin olmadığı belirtildi.

Açıklamada, Yeniden Belirlenen OECD İstihdam Stratejisi'nde, belirli bir süre işsiz kalınmasından sonra, ülkelerin etkin aktif işgücü piyasası programlarını zorunlu hale getirmelerinin önerildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"28 OECD ülkesinin 24'ünde işsizliğin devam ettiği, kişinin İş Kurumuna periyodik olarak bildirmesi telefon internet ya da posta yoluyla düzenli biçimde izleniyor. Buna karşılık ülkemizde işsizlik ödeneği alan kişinin durumu ya da iş bulup bulmadığı konusunda kişinin bildirimi bekleniyor. OECD Ülkeleri aktif işgücü piyasası politikalarının bir parçası olarak işsizliğin farklı aşamalarında 'Bireysel İş Arama Faaliyet Planları' uyguluyor. İşsizlerin istihdam danışmanları ile yaptıkları görüşmelere bağlı olarak oluşturulan ve iş arama sürecinin etkinleştirilmesinde, izlenmesinin kolaylaştırılmasında ve işsizlik süresinin kısaltılmasında önemli rolü olan planların uygulanmadığı tek ülke ise Türkiye."

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title