Haberler

TGB üyeleri Demirtaş'ın kitaplarının satışının durdurulması için İBB'ye dilekçe verdi.

Güncelleme:

Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait kitapların İstanbul Kitapçısı mağazalarından kaldırmasına yönelik İBB önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Eski HDPEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarınınİBB'ye bağlı İstanbul Kitapçısında satışa sunulmasına bir grup tarafından karşı çıkıldı.Ocak 2020'den itibaren Demirtaş'ın Seher, Dawn, Devran ve Leylan adlı 4 kitabınınİstanbul Kitapçısında satışa sunulması, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Kitapların satıştan kaldırılması için İBB önünde basın açıklaması yapan TGB üyeleri, açıklamanın ardından İBB binasına girereksatışın kaldırılması için dilekçe verdiler.

SLOGAN ATTILAR

Saraçhane'de bulunan İBB önünde bir araya gelen, yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar attı. TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, "Bu kitapların içeriği önemli değildir. Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, Murat Karayılan hikaye ya da şiir kitabı yazsa onları da İBB basacak mı? Dağıtacak mı?" dedi.

''SATIŞI DERHAL DURDURUN''

Gençer, "Bu kitapların satışını derhal durdurun. Şehit aileleri ve Türk milletinin vicdanını daha da yaralamayın" diyerek basın açıklamasını tamamladı. Açıklamanın ardından bir grup, dilekçeyi İBB yetkililerine teslim etmek üzere belediye binasına girdi.

NE OLMUŞTU?

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde geçirdiği süreçte Seher ,Devran ve Leylanadında 3 kitabı yayımlamıştı. Demirtaş'ın ilk öykü kitabı olan Seher 2017 yılının en çok satan kitapları arasında yerini almıştı.Ocak 2020 tarihinden itibaren İBB, iştiraklerinden Kültür A.Ş.'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 4 kitabı satışa çıkarılmıştı.

TGB üyeleri Demirtaş'ın kitaplarının satışının durdurulması için İBB'ye dilekçe verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye Gençlik Birliği Selahattin Demirtaş İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

title