Haberler

Terör Zararlarının Karşılanmasında Süre Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanmasında Başvuru Süresinin Bir Yıl Uzatılmasıyla İlgili Valiliklere Genelge Gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasında başvuru süresinin bir yıl uzatılmasıyla ilgili valiliklere genelge gönderildi.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Rasim Baş imzasıyla 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 30 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Yapılan düzenlemeyle 19 Temmuz 1987 tarihi ile değişiklik Kanununun yürürlüğe girdiği 30 Mayıs 2007 tarihleri arasında oluşan ve 5233 sayılı Kanun kapsamına giren zararların karşılanması amacıyla bir yıllık ilave başvuru süresinin getirildiği kaydedilen genelgede, geçmiş dönemde oluşan zararların karşılanması için öngörülen başvuru süresinin 3 Ocak 2007 tarihinde sona erdiği kaydedildi.

Genelgede, söz konusu tarihten sonra da kanundan yararlanmak üzere başvurular yapıldığı belirtilerek, başvuruların ''Zarar Tespit Komisyonları''nca herhangi bir karar alınmamış ise başkaca işleme gerek kalmaksızın işleme konulacağı ve kanunda öngörülen süreler içerisinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

Zarar tespit komisyonlarınca süre yönünden ''ret'' kararı verilen başvurularla ilgili olarak ise başvuru sahiplerine süre uzatılmasının yazılı olarak bildirileceği ve yeniden başvurmalarının sağlanacağı ifade edildi.

Genelgede, ayrıca terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarara uğrayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak 5233 sayılı Kanunda yapılan değişiklik hakkında bilgi sahibi olmalarının ve başvuruda bulunmalarının sağlanması için özellikle terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı yerleşim yerlerinde başvuru süresinin uzatıldığı hususunun köy ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesi, ayrıca mahalli basın yayın organları ve diğer her türlü vasıta kullanılarak vatandaşların bilgilendirilmesi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title