Haberler

PKK destekçisi vekilin İsveç hükümetine yaptığı şantaj sonrası, İsveçlilerden bomba Erdoğan yorumu: Haklıymış

NATO'ya girmek için çabalayan ancak Türkiye'nin vetosuyla karşılaşan İsveç'te, YPG/PKK destekçisi milletvekili Amineh Kakabaveh hükümete resmen şantaj yaptı. Meclise gelen gensoru hakkında son anda hükümetten yana tavır koyan Kakabaveh, kendisiyle PKK/YPG hakkında görüşme yapılmaması halinde verdiği desteği çekeceğini söyledi. Bu durum ülkede, "Erdoğan demişti, Meclisinizdeki teröristler bir gün sizi etkileyecek" ve "Erdoğan haklıymış" gibi yorumlara sebep oldu.

İsveç'te meclisteki sağ partiler, çetelerin son yıllarda artan silahlı çatışmalarının önlenememesi nedeniyle 2 Haziran'da Adalet ve İçişleri Bakanı Johansson hakkında gensoru önergesi vermişti. Terör örgütü YPG/ Pkk destekçisi bağımsız Milletvekili Amineh Kakabaveh ise 5 günlük sürede 3 kez fikir değiştirerek en son hükümete destek vermeyeceğini açıklamıştı.

İSVEÇ HÜKÜMETİNE ŞANTAJ YAPTI

Johansson hakkında bugün Meclis'te ele alınan gensoru önergesinde son anda hükümetten yana tavır koyan Kakabaveh, Expressen gazetesine yaptığı açıklamada, gelecek hafta yapılacak bütçe görüşmelerinde hükümetin aleyhinde oy kullanabileceği şantajında bulundu.

YPG/PKK İÇİN GÖRÜŞME YAPILMASINI İSTİYOR

Sosyal Demokrat Partisi'nin kendisiyle birkaç günde YPG/PKK için görüşme yapmasını isteyen Kakabaveh, aksi taktirde hükümetten desteğini çekeceğini, bütçe görüşmelerinde aleyhte oy kullanacağını söyledi.

Terör örgütü YPG/PKK destekçisi milletvekilinden İsveç hükümetine şantaj: Desteğimi çekerim

UZMANLARDAN "NATO ÜYELİĞİ SUYA DÜŞTÜ" YORUMU

İsveç basını da Kakabaveh'in YPG/PKK'nın "SDG" adını kullanan elebaşlarından İlham Ahmed'in son dakika emriyle kararını değiştirerek Johansson'un yanında yer aldığını iddia etti. Akademisyenler ve gazeteciler de gensoru oylamasında Kakabaveh'in desteğini alan hükümeti eleştirdi.

Akademisyen ve Orta Doğu Uzmanı Halil Karaveli, SVD'ye hükümetin Kakabaveh ile yaptığı karmaşık anlaşmanın iyice ortaya çıktığını ve NATO üyeliğinin suya düştüğünü belirtti. Karaveli, İsveç hükümetinin Türkiye'nin taleplerini karşılamakta isteksiz olduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER DAHA DA ZORLU HALE GELDİ"

Gazeteci yazar Anna Dahlberg de hükümeti Kakabaveh'den yardım almakla suçlarken, Twitter'dan, "Şimdi ABD'nin Türkiye ile müzakerelerde, İsveç'in imdadına yetişmesi için dua etmeliyiz. Aksi takdirde Finlandiya, muhtemelen NATO'ya kendi başına girmeye çalışacaktır." paylaşımında bulundu. İsveç devlet televizyonu yorumcusu (SVT) Mats Knutson'da hükümetin Türkiye ile geçen NATO müzakerelerinin zorlu olduğuna işaret ederek, Kakabaveh'den alınan destekten sonra daha zorlu bir hale geldiğini savundu.

İSVEÇLİLERDEN "ERDOĞAN HAKLIYMIŞ" PAYLAŞIMLARI

İsveçliler ise hükümetin, Kakabaveh'den destek almasını yaptıkları paylaşımlarla eleştirdi. Anita Steen isimli bir İsveçli sosyal medya hesabından, "Erdoğan demişti, Meclisinizdeki teröristler bir gün sizi etkileyecek." şeklinde paylaşımda bulundu. Bu paylaşıma yorum yazan Daniel Jonsson, "Erdoğan'ı anlıyorum." cevabını verdi.

Astra Nordström ise "Ne için en gerilla asker Meclisimizde oturuyor. Magdalena Andersson pısırık, Morgan Johansson'dan daha kötü" paylaşımı yaparken, Kerstin Westenberg da "Erdoğan çok haklı" cevabını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsveç PKK YPG Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (7)

Dr.Kimbel:

Tabiki Erdoğan haklı fakat sizin gözünüz kör kulağınız sağır işinize nasıl gelirse

169
36
yanıtYanıtla
Onur Tuna:

Yavaş yavaş yola gelecekler.

92
40
yanıtYanıtla
Muammer Mizrak:

Reyis herzaman haklı hainler yanlış göstermeye çalışıyor bilmiyorlarki ilahi adalet var reyis Allah başımızdan eksik etmesin seni

64
26
yanıtYanıtla
Mustafa Canbeg:

Tabiki Cumhurbaşkanımız haklı Yıllardır uğraşıyoruz bu terör denen illetle şimdide NATO'yu arkalarına almak istiyorlar yemezler ama yemezler

60
20
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Daha bunlar iyi günleriniz. Beslediğiniz o leş kargaları gözünüzü oyacak. Ve sizde birbirinize çoktan düşmüş olacaksınız. Tabi NATO yu da unutun sizi pkk, ypg, pyd, pjak,sdg adı ne olursa olsun onlar ruslar dan korur

72
5
yanıtYanıtla
Sadık:

Er geç herkes farkına varacak Erdogan farkını

36
10
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

aferin Erdoğana helal olsun

33
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title