Haberler

AB Bakanı Bozkır: AB Kapılarını Açsa Biz Kapatırız

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye olarak AB'nin baktığı resmin doğru bir resim olmasını istediklerini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye olarak AB'nin baktğı resmin doğru bir resim olmasını istediklerini kaydederek, "Yanlış bir resme bakıldığında yanlış bir algı ortaya çıkıyor. İlk yapmamız gereken bu algıyı düzeltmek. Türkiye'nin aile fotoğrafında yer almaması yanlış bir şey oldu, bunu düzelteceğiz. Siyasette bunun düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir resme bakıyorlar" dedi.

NTV yayınında konuşan Bozkır, Avrupa Birliği sürecinin fasıl açmaktan ibaret bir süreç olmadığını belirterek, "Uluslararası kuruluşa üyelik de değildir. AB başka bir olay. AB günlük yaşamında her alanda etki yapar. Refah, eğitim ve yaşam kalitesini artıran, geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayan bir yapıdır. Okyanusta küçük bir kağıttan gemidir.

AB süreci konusunda çok daha sağlıklı bir noktadayız. Bütün gereksinimleri yerine getirdiğimizde o fasıl bizim için açılmıştır" dedi.

"Türkiye olarak baktıkları resmin doğru resim olmasını istiyoruz. Yanlış bir resme bakıldığında yanlış bir algı ortaya çıkıyor. İlk yapmamız gereken bu algıyı düzeltmek" ifadesini kullanan Bozkır, "Türkiye'nin aile fotoğrafında yer almaması yanlış bir şey oldu, bunu düzelteceğiz. Siyasette bunun düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir resme bakıyorlar" dedi.

AB'ni Türkiye'ye yönelik kaygılarına değinen Bozkır'ın, "Kapıları açsalar, "20 milyon Türk vatandaşı iş için gidecek' diyorlar. Kapıları açsalar, biz kendi kapımızı kaparız. Belçika'ya gitseler iş yok güç yok, ne yapacak orada?" dedi.

İlerleme raporu için Türkiye olarak katkıların verileceğine işaret eden Bozkır, mızı "Müsteşarımız yakın bir tarihte Brüksel'e gidecek" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyaretine de değinen Bozkır, "Biz Yunanistan'la çok iyi ilişkiler kurmayı arzu ediyoruz. Yunan iç politikası eski reaksiyonları devam ettiriyor. Türkiye'de bir gelenek vardır. İlk ziyaret KKTC'ye, ikinci ziyaret Azerbaycan'a yapılır. Bunun değiştirilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımız, hiçbir hasmane söz içermeyen mesajları vermiş, KKTC'yi ziyaret etmiştir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title