Haberler

TCC Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri yüzen hastaneye çevrildi

Güncelleme:

TCC Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri yüzen hastaneye çevrildiHATAY Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem en büyük hasarı Hatay'da verdi.

TCC Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri yüzen hastaneye çevrildi

HATAY Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem en büyük hasarı Hatay'da verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri de tüm imkanlarını depremzedeler için seferber etti. Savaş gemisi TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar da İskenderun limanında 1120 yataklı yüzen hastaneye çevrildi. İHA ekibi yüzen hastaneleri görüntüledi.

TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar toplam 66 sağlık personeli ile bünyelerinde bulunan ameliyathane, 20 yataklı hasta gözlem odaları sayesinde, depremlerde yaralanan bölge halkına ilave sağlık hizmeti sunabilecek kabiliyete sahip. Her biri 560 olmak üzere toplam 1120 yatak kapasitesine sahip olan dev yüzen hastanelerde portatif kan gazı cihazı, anestezi cihazı, elektrokoter, portatif aspiratör, büyük/küçük cerrahi setler, transport ventilatör, kombinasyon sedye, oksijen tüpleri, defibrilatör, ventilatör ve ilaçlar/tıbbi sarf malzemeleri ve her iki gemide de Genel Cerrahi Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Göğüs Cerrahisi Uzmanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Acil Tıp Uzmanı ve ilgili yardımcı sağlık personeli bulunuyor .

Söz konusu imkan ve kabiliyetler ile depremzede vatandaşlarımıza hayat kurtarıcı acil tıbbi/cerrahi müdahalelerin ilgili alan uzmanlarınca en kısa sürede yapılabilmesi, ileri tedavi gerektiren yaralıların stabil hale getirilerek tahliyelerinin ivedilikle sağlanması ve söz konusu tahliye süreçlerinde gerekli tıbbi bakımın uygun şartlarda yapılmasına yönelik faaliyetlerin deprem bölgesinde yürütüleceği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Deprem Hatay Yerel Güncel Haberler

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

Bayburt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bayburt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Batman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Batman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bartın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bartın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Balıkesir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Balıkesir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Aydın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aydın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Antalya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Antalya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ankara Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ankara Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Amasya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Amasya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Aksaray Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aksaray Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ağrı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ağrı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Afyonkarahisar Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Afyonkarahisar Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adıyaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adıyaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adana Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adana Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Arefe Günü kurban kesilir mi? İspanya - Hırvatistan maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İspanya - Hırvatistan maçı ne oldu?
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title