Haberler

TBMM Başkanı Çiçek, Kosova'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova ziyareti kapsamında, Başbakan Yardımcısı Behçet Pacolli ile görüştü, Sultan Murad Hüdavendigar'ın 1.Kosova Savaşı sonrasında şehit düştüğü yerde yapılan türbeyi ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova ziyareti kapsamında, Başbakan Yardımcısı Behçet Pacolli ile görüştü, Sultan Murad Hüdavendigar'ın 1. Kosova Savaşı sonrasında şehit düştüğü yerde yapılan türbeyi ziyaret etti.

Çiçek ve beraberindeki parlamento heyeti, Kosova Meclisi'ndeki programın ardından, başkent Priştine yakınlarında yer alan Sultan Murad Türbesi'ni ziyaret etti. Türbenin yanındaki müzeyi de gezen Çiçek, türbedar ve yetkililerden bilgi aldı.

Türbedeki şeref defterini imzalayan Çiçek, deftere şunları yazdı:

"Kosova ve Türk halkları arasında asırlar boyu sürecek dostluk ve kardeşlik köprüsünün kurulmasının baş mimarı olan Sultan Murad Hüdavendigar ile bu topraklarda şehit olan tüm kahraman atalarımızın manevi huzurunda bulunmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum.

Atalarımızın bize ve Kosova halkına yadigarı olan bu Türbe'de, Sultan Murat Hüdavendigar'ın manevi huzurunda en büyük temennim, Kosova ve Türk halklarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de dostluk, kardeşlik ve dayanışma içerisinde, barış dolu yarınlara birlikte yürümesidir. Bu topraklarda şehit olmuş ecdadımızı rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."

TBMM Başkanı Çiçek, başkent Priştine'den Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Prizren kentine geçerek, Türk Temsil Heyet Başkanlığı bünyesinde görev yapan Türk askeri birliğini ziyaret edecek ve Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in, Kosova'daki tek Türk belediyesi Mamuşa'ya giderek, burada Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç ve soydaşlarla bir araya geleceği de ifade edildi. - PRİŞTİNE

Kaynak: AA / Güncel

Murat Hüdavendigar Yunus Emre Türk Cemil Çiçek Kosova Politika Güncel Haberler

title