Haberler

Tayvan Hükümeti Suriyelilere Okul Yaptırıyor

Tayvan Hükümeti, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrenciler için okul yaptırıyor.

Tayvan Hükümeti, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrenciler için okul yaptırıyor. Beraberinde eşi Nadya May ve sekreteri Emel F.I. Chu olmak üzere Reyhanlı'ya gelen Tayvan Hükümeti temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Bahçelievler mahallesinde inşaatına başlanılan ve finansmanı Tayvan Hükümeti tarafından karşılanan geçici eğitim merkezi inşaatını inceledi.

Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karasu, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan'ın eşlik ettiği Cheng, "Türkiye'deki Suriyeli misafirlerle ilgileniyoruz. Bu nedenle Reyhanlı'ya geldim. Çünkü Tayvan Hükümeti olarak inanıyoruz ki çocukların geleceği için eğitim öğretim çok önemlidir. Tayvan Hükümeti olarak Suriye konusunda Türkiye ile beraber çalışacağız" dedi.

Cheng daha sonra Al Salam Okulunu ziyaret etti. Burada, Türkçe ve Arapça konuşan öğrencilerle sohbet eden Cheng, çiçek ve yörelerine has koro ile karşılandı. Cheng, sınıflarda da incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Tayvan Hükümeti tarafından yaptırılan 24 derslik betonarme okulun Haziran ayında tamamlanacağını ve Al Salam Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 1600 öğrenciye tahsis edileceğini söyledi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Reyhanlı Tayvan Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title