Haberler

Taş Atmak Değil; Şehit Olmak İstiyorlar!

Güncelleme:

Adana'da, Çeşitli Suçlara Karışan Çocukların Rehabilitesi Kapsamında 120 Çocuk, Çanakkale Gezisine Gitti.

Adana'da, polise taş atmak da dahil, çeşitli suçlara karışan çocukların rehabilitesi için yürütülen projeler kapsamında 120 çocuk, Çanakkale gezisine gitti. Şehitlikten etkilenen gençler, şehit olmayı istediklerini belirttiler.

Adana'da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ''Umut Yıldızı Projesi'' kapsamında, suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen ''Yaşam Koçluğu Projesi'' ile Çanakkale'ye giden 120 öğrenci, 20 öğretmen ve 11 polis, Adana'ya döndü.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme (MEKSA) Vakfı ve Çocuk Şube Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin başkanı Elif Alper Delice, MEKSA tesislerindeki karşılama töreninde yaptığı açıklamada, 18 saatlik yolculuğun ardından, Çanakkale'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kampına yerleştiklerini kaydetti.

Gezi boyunca öğrencilerin, Çanakkale'deki tarihi değerleri gördüklerini ve rehberlik eden bir polisin anlatımıyla, bilgi sahibi oldukları belirten Delice, şöyle devam etti:

''Birçok öğrencimiz ilk defa feribota bindi, 11 metre karelik bir otobüsün içinde güzel paylaşımlar yaşadılar, bir odayı arkadaşlarıyla paylaştılar, birbirlerine misafir oldular.

Vatan ve millet sevgisinin aşılanmasının gerektiği bir dönemdeyiz. Biz ırk, din, dil fark etmeksizin, bu topraklarda yaşayan hepimiz, tek bir şey için varız. Bugünlerde bunu daha çok ön plana çıkartmayı istedik. Öğrencilerimiz zaten Çanakkale'ye gitmeyi talep etmişlerdi. Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün oluruyla gittik. Yorucu ama, çok katkı sağlayan bir yolculuktu. Bundan dolayı çok gururluyuz.''

Geziye katılan öğrencilerden Rıdvan Öner, gezide Anadolu halkının Çanakkale'de yaptığı savaşı ve Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gördüklerini ifade ederek, ''Vatanımızda yaşananları, şehitlerimizi gördük. Ne şartlarda ve zorluklarda düşmanı yendiğimizi gördük. Şehitliği görünce, ben de şehit olmayı istedim'' dedi.

Sedef Dokuyan ise Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile kendilerine eşlik eden polislere ve öğretmenlere teşekkür ederek, ''Çanakkale'de geçmişimizde bu topraklar için çok şehit verdik. Bunun anlamını görmek, önemini kavramak için gittik. Şehitlikte bir çok arkadaşımız şehit dedelerini, büyük babalarını gördü. Büyük bir duygu patlaması yaşadılar. Bir yandan da mutlu olduk'' diye konuştu.

Rıza Uludağ da yolculuk boyunca kardeşliği, sevgiyi ve arkadaşlığı öğrendiklerini belirterek, ''40 saati bir otobüste geçirmek çok farklıydı. Şehitlikte ise tüylerim diken diken oldu''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
title