Haberler

Tarık Dursun K Belgeseli, Foça'da Gösterildi

Türk edebiyatının duayen isimlerinden yazar, şair, gazeteci, sinemacı Tarık Dursun K.'nın yaşam öyküsünü anlatan 'İmbatla Dol Kalbim' belgeselinin ilk gösterimi İzmir'in Foça İlçesi'nde yapıldı.

Türk edebiyatının duayen isimlerinden yazar, şair, gazeteci, sinemacı Tarık Dursun K.'nın yaşam öyküsünü anlatan 'İmbatla Dol Kalbim' belgeselinin ilk gösterimi İzmir'in Foça İlçesi'nde yapıldı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde dün gece kokteyl ile başlayan ve belgesel gösterimi ile devam eden etkinliğe edebiyat, sinema ve basın dünyasından davetliler, Foça protokolü, sevenleri ve okuyucularından oluşan kalabalık bir grup topluluğu katıldı. Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Yazar Şair Hüseyin Yurttaş yaşamının önemli bölümünü Foça'da geçiren Tarık Dursun K. belgeselinin ilk gösteriminin Foça'da yapılmasından gurur ve onur duyduklarını söyledi. Yurttaş, şöyle dedi:

"Bu belgesel için yönetmen Hikmet Yaşar Yenigün ve ekibi yaz boyunca çalıştı. Foça, Karşıyaka ve yazarın yaşadığı İzmir'in değişik semtlerinde özenli bir çalışma gerçekleştirildi. Ortaya güzel bir eser çıktı. Tarık Dursun K. için ne yapılsa yeridir. O sadece Foça'nın değil Türkiye'nin de onuru olan yazarlardandır. Biz de ona layık olmaya çalışıyoruz."

Tarık Dursun K.'nın, "...Çünkü ben Karşıyaka'da doğdum İzmir'de büyüdüm. Tanıklarım hala Tilkilik'tir, İkiçeşmelik'tir, Mezarlıkbaşı'dır, Bayramyeri'dir, Mumcukahvesi'dir, Namazgah'tır, Yangınyokuşu'dur, Topaltı'dır, Asri Sineması'dır, Lale Sineması'dır" sözleri ile başlayan belgesel salonda bulunanlarca büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Ünlü Yazar bazı bölümleri 75 yıllık çocukluk arkadaşı Ziya Sorulmaz'a sarılarak ve ağlayarak izledi. Büyük usta gösterim sonrası uzun süre ayakta alkışlandı. İzleyenlerin yoğun sevgisiyle karşılaşan yazar, zaman zaman konuşmakta güçlük çekti.

Foça Belediyesi adına verilen çiçeği de gözyaşları arasında alan Tarık Dursun K. sanatçılara sağlığında böyle bir hediye verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Tarık Dursun K., şöyle devam etti:

"Bu belgesel düşünce itibariyle bir olaydır. Eşi ve benzeri bügüne kadar yapılmamıştır. İlk kez Anadolu ve Anadolu'nun taşlarının baş kaldırısıdır. Unutulmaya yüz tutmuş bir yoldur. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve diğer katkı yapanlara, emek sarf edenlere, izleyenlere çok teşekkür ederim. Pek çok değişik yerleşim yerinde yaşayan sanatımızın değişik dallarında eser vermiş insanlar var. Unutulmaya yüz tutmuş bu insanları anmak kadirşinaslıktır. Bir borcun ifasıdır. Umarım ve dilerim ki bu bir başlangıç olur, bundan sonra beklediğimiz karanlıklardan aydınlığa çıkış için bu bir yol, bir araç olur. Başka belediyeler ve kurumlar o insanlara da aynı kadirşinaslığı yapar. Onları anar. Mutlu eder. Teşekkürler Foça. Teşekkürler İzmir. Teşekkürler dostlar, okurlar, sevenler." - İzmir / Foça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarık Dursun İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title