Haberler

Tanık'tan Çankaya'da Asfalt ve Temizlik Atılımı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Geçtiğimiz üç yıl içerisinde asfalt üretim ve seriminde aşama aşama büyük ilerlemeler kaydettik."

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Geçtiğimiz üç yıl içerisinde asfalt üretim ve seriminde aşama aşama büyük ilerlemeler kaydettik. Eksik ve sorunları da hızla gidererek, altyapı kuruluşlarının perişan ettiği yollarımızdaki asfalt ihtiyaçlarını çok hızlı karşılayacak tüm önlemleri aldık" dedi.

Çankaya Belediyesi asfat ve temizlik alanında büyük atılım gerçekleştirecek. Tanık, yaptığı açıklamada, yaptırdıkları araştırmalarda da Çankayalıların belediye hizmetlerinin genel olarak memnun olmalarına karşın asfalt, kaldırım

ve temizlik alanında daha kaliteli hizmet isteminde bulunulduğunu saptadıklarını belirtti. Tanık, "Bu yıl içerisinde bu alanlarda da ciddi bir atılım yaşayacağız ve vatandaşın memnuniyetini sağlayacağız. Daha hızlı, daha etkin, daha verimli bir hizmet üretimi ile Çankaya'nın yollarını delik deşik eden altyapı kuruluşlarının bıraktığı tüm sorunları gidereceğiz" dedi. Belediyenin temizlik araçları filosuna

121 yeni araç kazandırdıklarını ve

çöp konteynırı uygulamaların yaygınlaştırdıklarını bildiren Tanık, son olarak 175 çöp konteynırını pilot bölgeye dağıttıklarını ve bin yeni konteynırın Çankaya mahallerine dağıtımına başlayacaklarını ve temiz bir Çankaya hedefinin gerçekleşmesi için temizlik çalışmalarına teknolojiyi de katacak şekilde hız verdiklerini söyledi.

Asfalt alanında da hedeflerinin her gün bin ton asfalt atmak olduğunu söyleyen Tanık, "Bu arada Çankayalılara şu bilgiyi de vermek istiyorum. Sokak sokak, tarih tarih, sorumlu belediye ekiplerinin kimlerden oluştuğu da dahil asfalt, kaldırım, yol ve temizlik çalışmalarımızla ilgili tüm bilgiler belediyemizin web sitesinde yayınlanmış durumdadır. Vatandaşlarımız web sitesine girerek kendi sokaklarının asfalt, kaldırım ve temizlik çalışmalarının ne zaman yapılacağını öğrenebilirler ve çalışmaları denetleyebilirler" dedi. Şeffaf belediyecilik için yaptıkları bu çalışmanın öncü ve örnek olduğunu da söyleyen Tanık, tüm Çankayalıları bu sıcak günlerde görev yapan çalışanlara yardımcı olmaya da çağırdı.

Çankaya Belediyesi'nin aldığı önlemlerle bu yıl sonunda asfalt ve temizlik alanında var olan şikayetleri sona erdireceğini ve vatandaş memnuniyetini azami ölçüde sağlayacağını anlatan Tanık, "Yalnız bir noktada ricam olacak vatandaşlarımızdan. Bazı bölgelerimizde hala ne yazık ki çöplerin saat 21.00'de dışarı bırakılması kuralına uyulmuyor. Çöpler çok erken dışarı çıkarılıyor. Bu da çöplerin sokak hayvanları ve çöp toplayarak geçinen vatandaşlarımız tarafından dağıtılarak sokaklara yayılmasına yol açıyor. Hem ciddi bir görüntü kirliliği ortaya çıkıyor hem de sağlığı tehdit eden ciddi bir risk oluşuyor. Vatandaşlarımız lütfen çöpleri saat 21.00'den önce dışarı çıkarmasınlar ve çıkaranları uyarsınlar" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title