Haberler

Tabip Odası'ndan Tam Gün Yasası'nın İptali Değerlendirmesi

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mithat Günaydın, Danıştay'ın Tam Gün Yasası'nı ilgili iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, Tam Gün Yasası'nın yeniden yazılması için fırsat doğduğunu söyledi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, Danıştay'ın Tam Gün Yasası'nı ilgili iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, Tam Gün Yasası'nın yeniden yazılması için fırsat doğduğunu söyledi.

Danıştay'ın Tam Gün Yasası'nın iptaline ilişkin yorumlara bakıldığında kafaların yine karıştığının açıkça görüldüğünü hatırlatan Günaydın, "Daha önceki açıklamalarımızda da beyan ettiğimiz gibi, Tam Gün Yasası hekimler göz ardı edilerek çıkartılmış; bundan dolayı da hekimleri büyük motivasyon kaybına uğratmıştır. Sağlıkta dönüşümün hekimleri kucaklamadan, özlük haklarını ve çalışma şartlarını göz önüne almadan yürütülmeye çalışılması, içinden çıkılmaz bir yumak oluşturmuştur. Aslında Danıştay'ın iptal ettiği, adaletle ilgili bir kanun hükmünde kararnamenin içine sıkıştırılmış muayenehane düzenlemesiyle ilgilidir. Danıştay,'Böyle bir KHK'nin içinde bu düzenlemeyi yapamazsınız, bunu iptal ediyorum. Yeniden düzenleyin. 6 ay da süre veriyorum' demektedir. Yani Bakanlığın gözüyle bakarsanız, değişecek bir şey yoktur. 'Usulüne uygun düzenleme yapar, yine aynı yola devam ederiz' denilecektir" dedi.

Tam Gün Yasası'nın yeniden yazılması için fırsat doğduğunu ileri süren Mithat Günaydın, "Bakanlık, oluşan bu durumu hekimler adına olumlu değerlendirerek, hekimlerin çalışma şartları, maaşları, özlük haklarını düzelten yeni bir Tam Gün Yasası yazmalı ve hekimleri sağlıkta dönüşümün kıskacına değil, içine almalı ve kucaklamalıdır. Mevlana der ki, 'Demir tava geldi, kömür bitti. Akıl başa geldi, ömür bitti.' Demir halen tavında, akılda baştadır. Kömürü de, aklıda bitirmeden bu iş çözüme kavuşturulmalıdır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Danıştay Samsun Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title