Haberler

Suriye'deki Olaylar Beyazıt Meydanı'nda Protesto Edildi

, SURİYE'de yaşanan olaylar nedeniyle Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından Beyazıt Meydanı'nda eylem düzenlendi.

, SURİYE'de yaşanan olaylar nedeniyle Özgür Düşünce Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından Beyazıt Meydanı'nda eylem düzenlendi. Aralarında Suriyelilerinde bulunduğu yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde, Esad ve Suriye yönetimi aleyhtarı sloganlar atılarak, döviz ve pankartlar taşındı. Eylemde konuşan Haksöz Dergisi sahibi Hamza Türkmen yaptığı konuşmada " Suriye meselesi sadece Suriye meselesi değildir. Suriye meselesi tekrar dünya dengelerinin yeniden ele alınma meselesidir" dedi.

Beyazıt Meydanı'nda saat 15.00'de başlayan mitinge katılan yaklaşık 100 kişi Beşar Esad ve Suriye rejimi aleyhtarı dövizlerle Suriye bayrakları taşıdı. Çocukların da katıldığı mitingde, "Diktatörler yenilecek, islami direniş kazanacak. İman et, mücadele et, zafer senindir" soganları ile Arapça sloganlar atıldı.

Ramazan ayı boyunca her Cumartesi Suriye'deki olayları protesto etmek için eylem yapma kararı alan Özgür-Der tarafından düzenlenen mitingde Haksöz Dergisi sahibi Hasan Türkmen konuşma yaptı. Türkmen, Suriye'de 17 aydır süren olaylarda yaklaşık 100 bin kişinin öldüğünü belirtirken, çok sayıda yaralı ve evinden göç eden insan olduğunu de dile getirdi. Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'nin yüzde 50'sine hakim olduğunu da iddia eden Türkmen, geçtiğimiz hafta Şam'da düzenlenen ve Suriyeli üst düzey yetkililerin öldüğü saldırıya da değindi. Türkmen olayla ilgili, "Geçen gün Şam'ın merkezinde Baasçı Esat Rejimi'nin amiral kadrosu devletin kalbinin içinden bizzat vuruldu. Hatırlıyorum 2-3 ay önce Radikal Gazetesi'nde bir manşet vardı. Diyordu ki 'Sınırda cehennem, Şam'da Cümbüş var' yani Şam'da hiçbir şey yok. Şimdi Şam'da dünyevi cehennemin nasıl olduğunu Suriye direniş halkaları Esat zalimlerine bizzat gösteriyor" dedi.

Suriye meselesini sadece Suriye meselesi olarak değerlendirmemek gerektiğini belirten Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhtemel Suriye'nin düzeni konusunda 3 blok bulunmaktadır. Birinci blok ABD ve Avrupa Birliği'der biz buna eski kapitalist blok diyoruz. İkincisi Ortadoğu'da menfaatlerini geliştirmek isteyen Rusya ve Çin'dir maalesef İran da bu bloğun şemsiyesi altındadır.Bu bloğada biz yeni vahşi kapitalist blok diyoruz. Üçüncü blok ise bölge halkının müslümanların menfaatlerini isteyen, müslümanları merhale merhale yükseltmek için dayanışma, biz bunlara İslami dayanışma bloğu diyoruz. Türkiye'de Suriye gelişmeleri hakkında komplolar kuran, haber kirliliği yaratan Kemalist Sosyalitler ve İran yandaşları hangi bloktan yana durmaktadır" Eylem Asr suresinin topluca okunması ve dualar edilmesiyle son buldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyazıt Meydanı Hamza Türkmen Suriye Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title