Haberler

"Süreci desteklemeyen insan değil"

Güncelleme:

Bir çocuğu asker bir çocuğu PKK'lı Sayime Gülmez, Dökülen gözyaşının rengi olmaz, diyerek barış sürecine destek istiyor.

Batman'da hem asker hem de PKK'lı annesi Sayime Gülmez, özel bir çağrı yaparak, akan kanın durması, barış sürecinin devam etmesi için çağrı yaptı. "Yeter artık gençler ölmesin" diyen anneler tarafların ellerini çabuk tutması gerektiği mesajını verdi.

Sayime Gülmez, Süreci sabote etmek isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken anneler, "Süreci desteklemeyen insan değil" dedi.

BAŞKA ANALAR AĞLAMASIN

Star gazetesi muhabiri Yusuf Uyanık'ın haberine göre; 22 Nisan 1996 yılında Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde operasyona giderken şehit düşen Er. Cevat Gülmez'in annesi Sayime Gülmez, "Huzur ve barış istiyoruz, eşler, analar ağladı çok acı çekti, başka analar ağlamasın. Kardeş kardeşi vuruyor bu bitsin. Tek istediğimiz barıştır, süreci sonuna kadar destekliyoruz. Bu süreci desteklemeyen insan değildir. İki tarafta kardeştir. İnsanlar barış sürecine destek vermeli, bu ateş sönmeli. Biz ağladık başkası ağlamasın. Barış istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Süreç başarılı devam ediyor inşallah iyi gider. Barış ve beraberlik, kardeşlik istiyoruz. İnşallah Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan bu sorunu çözer" dedi.

'BARIŞ İSTİYORUZ'

Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası yakınında toplu mezarda cenazesi çıkan PKK'lı Rojda Bulut'un annesi Muzaffer Bulut, "Benim yüreğim yandı bana dünyanın malını verseler boştur. Tek dileğim onurlu bir barış olsun. Çocuklarımızı ölmesi için büyütmüyoruz. Barışın gelmesi için her gün 5 vakit namaz kılıp dua ediyorum. Bizim içimiz yandı başla kimsenin içi yanmasın. Bir anne olarak barışı istiyorum. Polis annesinin de asker annesinin de yüreği yanmasın. Onlarda annedirler. Kimse istemez evladı dağa gitsin veya öldürülsün. Barış sürecinin çok daha hızlı ilerlemeleri gerekiyor. Yetkililer ellerini çabuk tutsun. Şeker hastasıyım başka ölümleri kaldıracak yüreğim yok" şeklinde konuştu.

GÖZYAŞININ RENGİ OLMAZ

Asker annesi Sayime ile PKK'lı annesi Muzaffer, "Dökülen gözyaşının rengi olmaz. Annelerin ağlaması, evlatlarımızın ölmemesi için annelerin el birliği yapması gerekiyor. Bu sorunu çözmek için anneler el birliği yapması gerekiyor. Bizler yani anneler bu işi bitirmek için birlikte hareket etmeliyiz" dediler.

Yusuf Uyanık - Star

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Batman star Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title