Haberler

Stk'lardan "Evet Platformu"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki 300 sivil toplum kuruluşu, "Evet Platformu" kurdu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki 300 sivil toplum kuruluşu, "Evet Platformu" kurdu.

Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde platformun tanıtımı dolayasıyla düzenlenen toplantıda konuşan Aydın, belediye başkanlarının, bir şehrin her şeyinden sorumlu olması gerektiğini söyledi.

Aydın, belediye başkanlarının, şehrin alt ve üst yapısıyla, gelecekle ilgili perspektiflerinin oluşturulmasında da sorumlu olduğunu vurguladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasının önemine işaret eden Aydın, vatandaşların da bu süreçte doğru bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Halk oylamasıyla ilgili bilgilendirmenin, vatandaşlık görevi olduğunu anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Memleketimizin ve milletimizin hayrına olacak şekilde 'evet' çıkması noktasında görüşlerimiz yoğunlaşıyor. Bu düşüncelerimizi paylaşmak adına platform oluşturmaya karar verdik. Bugünden itibaren çalışmalarına başlayacak 'Evet Platformu'nun üyelerini oluşturmaya başladık. Platformun temel misyonu; referandumun bize neler getirdiği, neleri değiştireceği, hayatımızı olumlu yönde nasıl değiştireceği ve ülkede nasıl bir gelecek olacağını halkımıza anlatmak. Referandum sürecinde çok fazla yanlış bilgilendirmeler var. Platformun amacı, halkımızın ve milletimizin sağlıklı bir şekilde cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandumla ilgili bilgilendirmesini sağlamak ve bu noktada kanalları açmak."

Vatandaşın, milletin ve ülkenin hayrına ve faydasına olacak her türlü düzenlemelerin topyekün sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, bunun da vatandaşlara anlatılmasıyla olacağını belirtti.

Aydın, platformun da bu işlevi yerine getirmek üzere kurulduğunu sözlerine ekledi.

Eyüp Belediye Başkanı Aydın öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki 300 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Evet Platformu", halk oylaması sürecinde güç birliği yapma kararı aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Remzi Aydın Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title