Haberler

Startup Weekend Nisan'da İlk Kez İstanbul'da

Startup Weekend (Sıfırdan Şirket Kurma Hafta Sonu), katılımcıların gruplar halinde çalışarak parlak bir iş fikrini 54 saatlik bir süre içinde şirketleşme aşamasına getirdikleri bir girişimcilik yarışması.

Şimdiye kadar 12 ülkede bulunan 52 şehirde gerçekleştirilen Startup Weekend, Türkiye'de ilk kez 16-18 Nisan tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi ve Microsoft ana sponsorluğunda Microsoft İstanbul ofisinde gerçekleştiriliyor.

Başvuruların 1 Nisan 2010 tarihine kadar http://istanbul.startupweekend.org adresinden kabul edildiği Startup Weekend İstanbul'un toplam 200 katılımcısı gelen başvurular arasından Özyeğin Üniversitesi tarafından belirlenecek.

Startup Weekend'e kimler başvurabilir?

Startup Weekend'e parlak bir iş fikri olan, başkalarının fikirlerini geliştirmek isteyen, yatırımcılarla ve diğer girişimcilerle tanışmak isteyen, Startup Weekend ortamını canlı deneyimlemek isteyen, kısacası girişimci bir ruha sahip olduğunu düşünen herkes başvurabilir.

Yarışmacıları nasıl bir hafta sonu bekliyor?

Cuma akşamüstü başlayan yarışma, pazar akşamına kadar kesintisiz devam ediyor. Katılımcılar, başvurular sırasında seçilen 40-45 tane fikir arasından en iyi 10-15 fikri, cuma akşamı oyluyorlar. Fikirler belirlendikten sonra, katılımcılar kiminle ve hangi fikir üzerinde çalışmak istediklerine karar vererek grupları oluşturuyorlar. Oluşan gruplar pazar akşamına kadar fikirlerini şirketleşme yolunda geliştiriyorlar. Pazar akşamı başarılı girişimcilerden oluşan jüri, yapılan sunumların ardından ilk üçe girenleri seçiyor.

Microsoft İstanbul ofisinde düzenlenecek hafta sonunda gruplara destek olmak üzere başarılı girişimcilerden seçilen mentorlar ve konuk konuşmacılar yarışmacılarla kendi deneyimlerini paylaşacaklar. Ayrıca katılımcıların ara ara yarışma havasından çıkıp rahatlayabilmesi için bazı sürpriz etkinlikler de düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title