Haberler

Son Dakika! Pendik'te "Nisa Mihriban" ismiyle bilinen 3 aylık bebeği sokağa terk eden anne Ebru S. tahliye oldu

Güncelleme:

Son dakika: Geçtiğimiz Mart ayında "Nisa Mihriban" ismiyle bilinen 3 aylık bebek Ebrar Nil S.'yi terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ebru S. ikinci duruşmada tahliye oldu.

İstanbul'da 29 Mart salı günü 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz ve arkadaşları tarafından bulunan, Durmaz'ın sütanneliğini yapmasıyla birlikte bir anda tüm Türkiye'nin gündemine oturan Nisa bebekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

TUTUKLANMIŞTI

Teslim edildiği kurumda rahatsızlandığı için hastaneye kaldırılan Nisa bebeği sokağa terk eden anne Ebru S. (20) olaydan bir gün sonra yakalanmıştı. Bebeğin biyolojik annesi için 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Ebru S. (20)'in kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan 3 aylık bebeğini 29 Mart 2022 tarihinde saat 12.00 sıralarında karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sardığı ve puset içine koyup Pendik Güllübağlar Mahallesi'ndeki bir binanın yanındaki boş arsaya bıraktığı anlatılmıştı.

TAHLİYE OLDU

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmaya tutuklu sanık Ebru S. getirildi. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Söz verilen sanık Ebru S. "Önceki mahkemede her şeyi söyledim. Savunmam hala geçerlidir. Tekrar ederim" dedi.

Sanık avukatları, Ebru S'nin bebeği 29 Mart günü bıraktığını, bebeğin bırakıldıktan 3 gün sonra bakım evinde rahatsızlandığını öne sürerek, bebeğin rahatsızlanmasıyla Ebru S'nin bebeği terk etmesi arasında illiyet bağı olmadığını öne sürdü. Sanık avukatları, bebeğin ilk bulunduğunda sağlık durumunun iyi olduğu yönünde raporlar olduğunu da öne sürerek sanığın tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, sanığın tutuklulukta kaldığı süre ile delillerin büyük oranda toplanmış olduğunu ve sanığın alacağı ceza miktarı dikkate alınarak tahliyesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ebru S.'nin tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

"BEBEĞİ BIRAKIRKEN YANINA MAMA HAZIRLAYIP BIRAKTIM"

Ebru S. daha önceki mahkemedeki ifadesinde, "Bilerek ve isteyerek yapmadım. Suç kastım yoktu. Bebeği bir evin önüne bıraktım, bebek bulunsun ve alsınlar diye zile bastım. Zile bastıktan sonra beni görmesinler düşüncesiyle ayrıldım. Ertesi gün bıraktığım yere gidip baktım. Almamış olabilecekleri ihtimalini düşündüm. Baktığımda orada yoktu. Bebeği bıraktığımda öğle saatleriydi. Sokağın kalabalık olduğu zamanda bebeği bıraktım. İfade için alındığımda görevli polis memurları bana 20 dakika sonra bulunduğunu, hayat fonksiyonlarının tam olduğunu söylediler. Bebek bulununca ambulansa haber verilmiş. Ambulans geldiğinde görevlilerden bir tanesinin de bebeği olduğu için bebeği emzirmiş. Daha sonra bebek kuruma götürülmüş, 2 gün sonra kurumda rahatsızlanmış. Bebek 1 ay erken doğmuştu. 16 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte anne sütü verdim. İlave olarak takviye mama da aldım. Hastaneden çıktıktan sonra bir sağlık sorunu yoktu. Bıraktığımda 3 aylıktı. Aşıları tamdı. Ben bebeği bırakırken yanına mama hazırlayıp bıraktım. Mamayla beslendiği için alışıktı" diye konuşmuştu.

"SIĞINMA EVİNDE KALACAĞIM SÜRE BİTMİŞTİ"

Mahkeme hakiminin "Niye bıraktın?" diye sorması üzerine Ebru S., "Ben kadın sığınma evinde kalıyordum. Burada kalacağım süre sona ermişti. Gideceğim yer bebeği kabul etmediği için bırakmak durumunda kaldım" yanıtını vermişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Pendik Güncel Haberler Son Dakika

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Dubai çikolatası (kadayıflı çikolata) nasıl yapılır? Sıfırlar ve Birler filmi oyuncuları kim? Sıfırlar ve Birler filmi konusu, oyuncuları ve Sıfırlar ve Birler özeti! Hızlı ve Öfkeli 6 filmi oyuncuları kim? Hızlı ve Öfkeli 6 filmi konusu, oyuncuları ve Hızlı ve Öfkeli 6 özeti! Portekiz'in EURO 2024 kadrosu! Portekiz Milli Takımı'nda kadroda kimler var? Ah Leyla Vah Leyla nerede, ne zaman çekildi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ah Leyla Vah Leyla filmi oyuncuları kim? Ah Leyla Vah Leyla filmi konusu, oyuncuları ve Ah Leyla Vah Leyla özeti! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığı nedir? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 13. bölüm CANLI izleme linki! Aykut Enişte filmi konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları ve Aykut Enişte özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aykut Enişte nerede çekildi? Aykut Enişte konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Aykut Enişte ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500

Yorumlar (9)

koray kılıç:

84 milyon bu adalet ve kalkınmayı unutmayacak merak etmeyin

61
19
yanıtYanıtla
Wonder Woman:

Kadın sığınma evi var sığınıyo sonra kapı önüne koyuyo kadınları sığınma evleri!

28
2
yanıtYanıtla
Yusuf Bozkurt:

adalet sade kadinin ismidir

24
2
yanıtYanıtla
TC Hüseyin Aktürk:

.Herkeze para buldunuz da bir bu kızcağızla çocuğumu yük oldu bu memlekete.

20
4
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Adalet' de Nisa bebeğinin annesini sokağa terk etmiş demek..

18
0
yanıtYanıtla
TT:

Resmen bebeği ölüme terk etmiş, İlla ölmesi mi gerekiyordu...Bu küçücük bebekleri koruyamayacak kadar mı aciz kanunlarımız var...Yuh olsun bize... Oldu olacak bebeği geri verelim bu cani kadına yarım bıraktığı işi tamamlasın...YAZIK ki ne YAZIK...

15
1
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Türkiyede Adalet bu milletin hassasiyetini, güven duygularını neden gözardı ederek çöpe atıyor ? Yada bazı savcılar tarafından adil olmayan kararlar verilerek, tüm milletin odaklandığı konularda suçlula serbest brakılarak Adalet île millet arasında bilinçli güvensizlik ve husumetmi oluşturuluyor.

10
1
yanıtYanıtla
Başka Murat:

İşte bu kadar. Söylemiştik 3 ay bile yatmaz diye. Türkiye de böyle. Erkek olsaydı bunu yapan en az 5 sene almıştı.

4
4
yanıtYanıtla
MUSTAFA KEMAL:

SON 20 SENEDE Kİ EN TEHLİKELİ YARATIĞI SALMIŞLAR.DEMEK

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title