Haberler

Şehit yakınları ve gaziler AİHM'in Demirtaş kararına tepki gösterdi

Güncelleme:

- Şehit yakınları ve gaziler AİHM'in Demirtaş kararına tepki gösterdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 'Selahattin Demirtaş tahliye edilsin' kararına Batman'daki şehit yakınları ve gazilerden tepki geldi.

- Şehit yakınları ve gaziler AİHM'in Demirtaş kararına tepki gösterdi

BATMAN - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ' Selahattin Demirtaş tahliye edilsin' kararına Batman'daki şehit yakınları ve gazilerden tepki geldi.

Sason'daki Şehit Yakınları Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde bir araya gelen şehit yakınları ile gaziler, AİHM'in HDP'li Demirtaş'ın serbest bırakılması kararına tepki gösterdi. Dernek binasında basın açıklaması gerçekleştiren Şehit Yakınları Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, 2017'de AİHM'in gündemine taşınan Selahattin Demirtaş davasıyla ilgili kararın çifte standart içerdiğini ve siyasi olduğunu söyledi. Çelik, "AİHM'e soruyoruz, yüzlerce masum çocuk ve kadın şehit edilirken, gazi olurken sesi çıkmayan ve adeta gözleri körleşen bu mahkeme neredeydi, neden sesi çıkmıyordu? Kobani olaylarını bahane ederek yüzlerce masum sivil vatandaşımızın öldürülmesine neden olan ve o masum insanların kanını elinde taşıyan o kişiyi hangi hakla savunuyor. Bu mahkemeden derhal ülkemizdeki gazi ve şehit yakınlarından özür dileyip, kararını iptal etmesini istiyoruz" dedi.

Kobani olaylarında Batman'da camide namaz kılarken kardeşinin 9 yerinden bıçaklanarak yaralandığını belirten Çelik, "Selahattin Demirtaş'ın talimatıyla sokaklara inen o caniler, camide namaz kılmaya çalışan 18 yaşındaki kardeşimi Yakup Çelik'i 9 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Yüzlerce kişinin kanı elinde bulunduran Selahattin Demirtaş ile ilgili AİHM'nin verdiği karar tamamen siyasi bir karardır. Bu kararı şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Terörle mücadelede iki gözünü ve bir ayağını kaybeden gazi Servet Çiftçi de "Ben gaziyim her iki gözümü ve ayağımı kaybettim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine soruyorum, bu kadar adaletli iseniz Selahattin Demirtaş'tan bunların hesabını kim soracak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
title