Haberler

Son dakika haber: (Düzelterek yeniden) HEYBELİADA'DA KASTEN ORMAN YAKAN SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Güncelleme:

Son dakika habere göre HEYBELİADA'da 12 Temmuz 2020 tarihinde çıkan yangına ilişkin hakkında "Kasten orman yakmak" suçundan 10 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Sedat Demir, bugün görülen ilk duruşmaya katılmadı.

HEYBELİADA'da 12 Temmuz 2020 tarihinde çıkan yangına ilişkin hakkında "Kasten orman yakmak" suçundan 10 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Sedat Demir, bugün görülen ilk duruşmaya katılmadı.  Mahkeme de savunmasının alınabilmesi için sanık hakkında "yakalama kararı" çıkardı.

"HIZLI ADIMLARLA BİR ŞAHSIN GELDİĞİNİ GÖRDÜK"

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Sedat Demir katılmadı. Mahkeme başkanı, Orman Genel Müdürlüğü avukatının davaya katılma talebini içeren dilekçe gönderdiğini söyledi. Tanık olarak dinlenen T.S. sanığın tanımadığını söyleyerek "Ben Çam Limanı Plajı'nda çalışıyordum, yangının çıktığını fark ettiğimizde yangının olduğu yerden aşağı doğru hızlı adımlarla bir şahsın geldiğini gördük. Elinde gördüğüm kırmızı renkli cismin bidon olduğunu düşündüğüm için ifademi o şekilde verdim. Sanığı karakolda da teşhis ettim" dedi.

"ELİNDE BİDON ŞEKLİNDE BİR CİSİM GÖRMÜŞTÜM"

Tanık E.E. ise "Yangın yerinde dumanların çıktığını fark ettiğim sırada sanığın hızlı adımlarla telaşlı bir şekilde geldiğini gördüm. Elinde bidon şeklinde bir cisim görmüştüm ama çok emin değilim" ifadelerini kullandı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme heyeti, tüm aramalara rağmen bulunamayan ve adresi tespit edilemeyen sanık Sedat Demir'in savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimaline karşı Orman Genel Müdürlüğü'nün davaya katılma talebini de kabul etti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 61 bin 805 metrekare alanı kaplayan ormanın yandığı ve bilirkişi tarafından yapılan incelemeye görede yangının doğal yollarla çıkmadığı, yangın çıkan ormanlık alanda izmarit, mangal ateşi gibi faktörlere rastlanmadığı, yangının çıkış noktasının tam olarak belirlenemediği anlatılıyor. Şüpheli Sedat Demir'in sağ ve sol ellerinden alınan svap numunelerinde aseton kalıntılarına rastlandığı öne sürülen iddianamede, Heybeliada Çam Devlet Ormanı'nda çıkan orman yangını sonucu 61 bin 805 metrekare ormanlık alanın yandığı, tanıkların yangının çıkış noktasından elinde bir adet bidonla koşarak uzaklaşan şüpheliyi gördükleri, şüphelinin orada olduğunun başka kişiler tarafından çekilen videolar sayesinde tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede şüphelinin ellerinde yanıcı ve yangın başlatıcı özelliğe sahip aseton kalıntıları belirlendiği, şüphelinin kasten orman yaktığı yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığı iddia ediliyor. İddianamede sanık Sedat Demir'in "Kasten orman yakma" suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ve 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

NE OLMUŞTU

Çıkan yangına ilişkin sanık Demir 13 Temmuz 2020 tarihinde tutuklanmış, 10 Eylül 2020 tarihinde de tahliye edilmişti. Yaklaşık iki ay tutuklu kalan Demir hakkında soruşturmayı yürüten Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalar Adliyesi'nde ağır ceza mahkemesi bulunmadığı için soruşturma sonucu hazırladığı fezlekeyi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına yollamıştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Demir Cumhuriyet Heybeliada Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title