Haberler

Sivil Toplum Kuruluşlarından Maden Faciasına Tepki

Bursa'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yer aldığı gösteride, Soma'daki faciada ihmali olan sorumluların tespit edilmesi istendi.

Bursa'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yer aldığı gösteride, Soma'daki faciada ihmali olan sorumluların tespit edilmesi istendi.

DİSK, KESK, Eğitim-Sen, TMMOB ve Türk-İş'in öncülüğünde, pek çok sivil toplum kuruluşu üyesi, Fomara Meydanı'nda toplanarak Soma'daki maden faciasını protesto etti. "İş kazası değil, iş cinayeti", "Soma kader değil cinayettir" ve "Madende ölüm kader değil" yazılı pankart ve dövizler taşıyan gruplar, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

İş güvenliği tedbirlerini maliyet olarak gören zihniyetlerin bu gibi faciaların müsebbibi olduğunu belirten ESM Enerji, Sanayi, ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkan Uğur Üçöz, "15 bin maden işçisinin çalıştığı Soma'da 2013 yılında meydana gelen 5 bin iş kazasında çoğu ölümlerin yanıktan kaynaklandığının bilinmesine rağmen, Soma Devlet Hastanesi'nde halen bir yanık ünitesinin olamaması acı verici. Yaşanan olaylarda sadece iş güvenliği değil, sağlık desteği eksiklerini de görüyoruz. Bir ülkede hala gerekli önleyici tedbirlerin maliyet olarak görülmesinden kaynaklanan can kayıplarının adı iş kazası olmaz, iş cinayeti olur. İlgili bütün kurumların karşı çıktığı ancak iktidar tarafından çıkarılan İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na rağmen iş cinayetlerinin sayısında düşüş değil, artış yaşanmıştır. Türkiye'deki iş cinayetlerinin açıklanan resmi rakamlardan en az iki kat daha fazla olduğu açıktır. Sonuç olarak bütün veriler iş cinayetlerinin büyük bölümünün taşeron çalıştırılan yerde olduğunu göstermesine rağmen, halen taşeron çalışmanın kapsamı genişletilmek isteniyor. Buna son verin. Ölen sadece Soma'daki maden işçileri değil, bugün bu cinayetlere sessiz kalanların da vicdanlarıdır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Devlet Hastanesi Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title