Haberler

Sivas Valisi Barut'tan Yardım Toplama Uyarısı

Sivas Valisi Alim Barut, kentte son günlerde izin alınmaksızın yardım toplayan kişilerin arttığını belirterek, vatandaşları bu kişilere karşı uyardı.

Sivas Valisi Alim Barut, kentte son günlerde izin alınmaksızın yardım toplayan kişilerin arttığını belirterek, vatandaşları bu kişilere karşı uyardı.

Sivas Valisi Barut, yaptığı yazılı açıklamada, kentte son günlerde gerçek kişilerin kalem, mendil ve kitap gibi eşyaları satmak maksadıyla kamu kurumlarını ve okulları dolaştığı duyumlarının arttığına dikkati çekerek, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununa aykırılık teşkil eden bu satışa veya yardım toplamaya izin verilmeyeceğini ifade etti.

Yardım toplama usullerinin ilgili kanun maddesiyle belirtildiğini vurgulayan Vali Barut, mevcut durum itibariyle bahsi geçen amaca ilişkin Sivas Valiliğince herhangi bir izin verilmediğini ve şu ana kadar herhangi bir müracaat alınmadığını akaydetti.

Barut, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Valiliğimizce, Yardım Toplama Kanuna göre herhangi bir müracaat olmaksızın ve izin alınmaksızın başta resmi kurumlar olmak üzere halkımızın ev ile iş yerlerine de gidilmek suretiyle ihtiyaç sahibi kimselere verileceğinden bahisle kendilerini öğrenci, gönüllü ve yardımsever olarak tanıtan gerçek kişiler tarafından kalem, mendil ve kitap gibi eşya satışı yapılmak ve yardım toplanmak istendiğine ilişkin duyumlar alınmıştır. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bu tür faaliyetler artabilir. Halkımızın vicdanı duygularının sömürülerek, insaniyet, yardımsever ve hamiyetperver davranışların istismarına engel olunmalıdır. Bu itibarla, mevzuat hükümlerine aykırı yardım toplama faaliyetinde bulunmak veya malzeme satışı yapmak isteyenlere kurumlarımızca izin verilmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title