Haberler

Sivas'ta sokak hayvanları konforlu barınakta soğuktan korunuyor

Güncelleme:

SİVAS Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 1070 köpek ve 25 kedi barınıyor.

SİVAS Belediyesi bünyesindeki Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 1070 köpek ve 25 kedi barınıyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Bakıma muhtaç her hayvana şehrimizle birlikte bakıyoruz. Bu barınakta 4 mevsim esasına göre hizmet veriliyor. Şu anda kış mevsimindeyiz. Ayazın çok sert geçtiği bir alandayız. Barınağımız da hayvan konforuna göre dizayn edilmiş durumda" dedi.

Sivas Belediyesi'nin Seyfebeli mevkiinde yer alan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kış günlerinde yoğun mesai harcanıyor. Kentin soğuklarından köpekler ısıtmalı sistem sayesinde en az etkileniyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sivas İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında barınakla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bakıma muhtaç her bir sokak hayvanına sahip çıkıldığını söyledi.

Barınağın kış şartlarına göre dizayn edildiğini söyleyen Bilgin, "Yaratılanı yaratandan ötürü severiz anlayışı gereği sadece insanları değil doğada tabiatı paylaştığımız tüm canlılara hizmet etmeye mükellefiz. Sivas Belediyesi olarak şehrimizi ülkenin bir gerçeği olan sokak hayvanları sorunuyla yüz yüze bırakmamak adına herkesin de menfaati ve yaşam hakkını koruyarak güzel bir çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımızı da şeffaf yürütüyoruz. İç Anadolu'nun en büyük hayvan barınağı olarak buraya kazandırılan bu barınakta çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hem insanımıza hem de doğayı birlikte paylaştığımız can dostlarımıza hizmet ediyoruz. Çünkü merhamet etmeyen merhamet bulamaz. Bakıma muhtaç her hayvana şehrimizle birlikte bakıyoruz ve bakmaya da devam edeceğiz. Dün Türkiye'nin en soğuk ili Sivas'tı ve böylesi soğuk bir havada ayazın çok sert olduğu havada gıdanın ulaşımının zor olduğu yerlerde beslenmeye de sivil toplum örgütlerimizle Paşabahçe, Kardeşler Kent Ormanı gibi hayvan popülasyonun yoğun olduğu bölgelerde besleme devam ediyor. Bu barınakta 4 mevsim esasına göre hizmet veriliyor. Yazın çok problem olmuyor. Şu anda kış mevsimindeyiz. Ayazın çok sert geçtiği bir alandayız. Barınağımız da hayvan konforuna göre dizayn edilmiş durumda" dedi.

'AMACIMIZ ORTA YOLU BULMAK'

Barınaktaki hayvan popülasyonuna değinen HAYTAP Sivas İl Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu, "Toplum gerçekten zor bir süreçten geçiyor. İsteriz ki sokak hayvanı diye bir gerçek olmasın ve hepsinin evi olsun. Fakat ne yazık ki Türkiye şartlarında bu çok doğru bir şey değil. Daha doğrusu ne yazık ki olabilirliği olan bir şey değil. Sokaklarda hayvanlarımız var. Bunların tabi ki saldırgan olmaları ve sürüler halinde dolaşmaları ve insanları rahatsız etmesi en çok bizi üzer. Hayvan hakları savunucusu olarak amacımız hayvanlar sürüler halinde dolaşsın ya da insanları rahatsız etsin değil. Orta yolu bulalım istiyoruz. Orta yolu bulmakta bu hayvanları kısırlaştırmak, aşılarını yaptırmak ve bir şekilde sosyalliklerini sağlarsak o zaman hayvanlar problem çıkarmadan topluma karışır. Sivas bu konuda oldukça duyarlı ve sokaklarda kısırlaşmamış hayvan bırakmamak gibi bir hedefimiz var. Ne yazık ki köyden ve kentten çok sayıda hayvan bırakılıyor. Aynı şekilde evcil olarak alınan hayvanlar da sokaklara atılıyor. Bundan dolayı bu popülasyonu kontrol altına alması çok zor. Fakat Sivas Belediyesi ve gönüllü kuruluşlar olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Belediyesi Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title