Haberler

Sivas - Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (cü) 2009- 2010 Akademik Yılı, Düzenlenen Toplu Mezuniyet Töreniyle Tamamladı. Binlerce Öğrenci Mezun Olmanın Sevincini Hep Birlikte Keplerini Havaya Fırlatarak Yaşadı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 2009- 2010 Akademik Yılı, düzenlenen toplu mezuniyet töreniyle tamamladı. Binlerce öğrenci mezun olmanın sevincini hep birlikte keplerini havaya fırlatarak yaşadı.

Bu yıl Kültür Merkezi arkasında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mezuniyet töreninde konuşan Vali Vekili Kemal Şahin, mezun olan öğrencilere seslenerek, "Bundan sonra bazı güçlüklerle ve zor şartlarla karşılaşabilirsiniz. Ama bu güçlüklere, zor şartlara boyun eğmeden mücadele ederek önünüzdeki engelleri aşın, bir eğitim öğretim yılının daha geride kaldı. Mezun olan ve bir üst sınıflara geçen öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise 1974 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar 50 bine yakın öğrenci mezun ettiğini ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi. Cumhuriyet Üniversiteli öğrencilerin ülkenin geleceği için mezun olduklarını ve çeşitli alanlarda ülkeye hizmet ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Dökmetaş, "Üniversitemizi büyüteceksek, Sivas'ın büyümesini istiyorsak el ele vermeliyiz. Öğrencilerin derdini dert edinmeli, onların sorunlarını gidermeliyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrencilere diplomaları Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan ve Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ın yanı sıra rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi kurucularından Oto Sabır Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Sümbüloğlu ise lisans 1'incisi Sultan Erkan'ı altınla ödüllendirdi. Lisans birincisi Sultan Erkan ve ön lisans birincisi Şirin Has'ın mezuniyet kütüğüne plaket çakmalarının ardından mezun olan öğrenciler hep bir ağızdan mezuniyet andını söyledi.

Tören bitiminde öğrenciler mezuniyet sevincini hep birlikte havaya kep fırlatarak kutladı. Daha sonra öğrenciler havaya atılan keplerini bulmak için yarıştı. Öğrenciler tören sonunda halaylar çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title