Haberler

Singapur'da maymun çiçeği vakası görüldü

Güncelleme:

KUALA Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da maymun çiçeği vakası görüldüğü bildirildi.

KUALA Güneydoğu Asya ülkesi Singapur'da maymun çiçeği vakası görüldüğü bildirildi.

Channel News Asia'nın haberine göre, Singapur Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede maymun çiçeği vakası tespit edildiği doğrulandı.

Açıklamada, İngiliz vatandaşı 42 yaşındaki hastanın uçuş görevlisi olarak 15-17 Haziran tarihleri arasında Singapur'da olduğu ve 19 Haziran'da ülkeye tekrar giriş yaptığı belirtildi.

Uçuş görevlisine yapılan maymun çiçeği testinin dün pozitif çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'nde tutulan hastanın sağlık durumunun stabil olduğu ve kendisiyle temas etmiş olabileceği tahmin edilen kişilerin takip sürecinin sürdüğü bildirildi.

Söz konusu hastanın, 14 Haziran'da baş ağrısı ve 16 Haziran'da ateş şikayetinde bulunduğu, semptomlar daha sonra geçmesine rağmen 19 Haziran'da derisinde dökülmeler meydana geldiği aktarıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hastanın 19 Haziran gecesi telekonsültasyon yoluyla tıbbi yardım istediği ve daha detaylı araştırma için 20 Haziran'da Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi'ne nakledildiği belirtildi.

Maymun çiçeği virüsü

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10'a kadar ölüm riski bulunurken, Batı Afrika türünün her 2 vakadan birinde yüzde bir ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Singapur Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title