Haberler

Silahla Girerim

Meclis'te AKP'li Vekillerin Saldırısına Uğrayan Kamer Genç, CHP ve MHP'lilerin Sayesinde Linç Olmaktan Kurtulduğunu Söyledi. Genç "Can Güvenliğimin Sağlanması İçin Meclis Başkanı'na Başvuracağım. Milletvekilinin Güvenliğini ya Sağlayacaksın ya da Genel Kurul'a Silahla Gireceğim" Dedi.

Meclis’te AKP’li vekillerin saldırısına uğrayan Kamer Genç, CHP ve MHP’lilerin sayesinde linç olmaktan kurtulduğunu söyledi. Genç "Can güvenliğimin sağlanması için Meclis Başkanı’na başvuracağım. Milletvekilinin güvenliğini ya sağlayacaksın ya da Genel Kurul’a silahla gireceğim" dedi.

Meclis'te tekmeler havada uçuştu

TBMM’DE önceki gece AKP’lilerin saldırısına uğrayan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, can güvenliği sağlanmazsa Genel Kurul’a silahıyla gireceğini söyledi. Genç, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

LİNÇ EDECEKLERDİ "Kürsüdeki konuşmamdan sonra yerime oturunca, bazı AKP’liler etrafımı sardı. CHP’li ve MHP’li arkadaşlar da yanıma gelip beni korudular. Bunların hesabı, anladığım kadarıyla beni linç etmekti. AKP’lilerin benim için, ’susturacağız’ dediklerini söylediler. Yayının kesilmesi de bu tehdidin bir parçası olduğunu gösteriyor. Ben bugün yaşıyorsam, CHP ve MHP’li dostlarımın etrafımda etten duvar örmesinden dolayı yaşıyorum. O arkadaşlar olmasa, İlhan Selçuk’un dediği gibi nalları dikecektik. Kuliste etrafımda dolaşan bir kaç tane milletvekili, ’Seni öldüreceğiz, seni temizleyeceğiz’ dediler, küfürler ettiler. Biz ölüme de her yere de gideriz. Onlar gibi beyaz gömlek de giymeyiz. Korksam 340 kişinin karşısına çıkıp konuşmam, Tunceli dağlarında politika yapmam.

KORKTUM, KONUŞAMADIM Erdoğan cebinde bıçak taşıyor. Bunların da cebinde bıçak olduğu kesin. O anda bir bıçak atabilirler. Böyle arbedelerde de en kolay öldürme usulü, işte birisi bir yerden bıçak saplar, kimin sapladığı belli olmaz. Daha sonra konuşma hakkım vardı, ancak konuşmaya cesaret edemedim. Erdoğan bu davranışı kınamadığı takdirde, bu hareketin baş sorumlusunun kendisi olduğu konusunda kesin bir kararım olacaktır.

KENDİMİ YEM ETMEM Can güvenliğimin sağlanması için Meclis Başkanı’na ve savcılığa başvuracağım. Milletvekilinin güvenliğini sağlayacaksın arkadaş. Ya sağlayacaksın ya da ben Genel Kurul’a silahla gireceğim. İçtüzüğe göre silahla gelmek mümkün değil. Ama bile bile de kendimi AKP’lilere yem etmem. Onlar beni temizlemeye kalkarlarsa, ben de hiç olmazsa bedelsiz gitmek istemiyorum öteki dünyaya. Parlamenterlik görevini yapmakta ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız.

Bu arada, bir süre önce Genç’e verilen polis koruması da dün yanında görev yapmaya başladı.

Ejderha değilim ki def edeyim

Bir darbe almadım; ama alabilirim de yani, 20-30 kişi saldırırsa. Ejderha değilim ki onları def edeyim, insanım. Buraya yumruk atmaya değil, meşru zeminlerde siyaset yapmaya geldim. Eğer dağ başında ayıları taklit etseydim, dağlara giderdik ayılar gibi dövüşürdük.

CHP’liler olmasa linç edeceklerdi

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak olay anını şöyle anlattı: "Kamer Genç konuşmasını bitirdikten sonra koltuğuna döndü. Birden bire onlarca AKP’li Genç’in üzerine hücum etmeye başladı. Eğer, Genç’in etrafında CHP’liler zamanında koruma çemberi oluşturmamış olsaydı, TBMM’de bir linç olayı bile yaşanırdı."

Sindirmek mümkün değil

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bilkent Otel’deki 3. Genç Akademi toplantısı öncesinde gazetecilerin olayla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: "Parlamentolarda, zaman zaman tartışmalar oluyor. Bunları olağan karşılamak lazım; ancak bunun fiili bir hale dönüşmesini onaylamak insanın içine sindirmesi mümkün değil."

Tayyip’e ders veririm

KAMER Genç’in, "Tayyip’e her yerde ders veririm" sözleri, önceki günkü linç girişimini ateşleyen cümle oldu. Kavga tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

Kamer Genç Katar’da ne var arkadaşlar? Giden bakanlar, başbakanlar ne hediyeler aldılar? Yani şimdi, başörtüsü yerine herhalde bundan sonra aldığınız hediyelerdeki mücevheratı örteceksiniz, öyle görünüyor. Abdullah Gül’ün karısı, başını örteceğine 65 milyarlık yüzüğü örtsün.

Mehmet Nil Hıdır (AKP) Hangi hediyeyi almışlar Katar’dan bakalım?

Genç İnsanlar açken siz sefahat içinde yürüyemezsiniz. Sizin Başkanınız, Çankaya’ya çıkardığınız kişi yeni yeni uçaklar alarak, bu devleti bu kadar sefahat içinde, israf içinde yönetemez.

Ahmet Yeni (AKP) Doğru konuş.

Halil Aydoğan (AKP) Halikarnas’tan bahset, orada ne oldu? (Aydoğan, defalarca "Halikarnas’ta ne oldu" diye soruyor)

Genç Türk halkının merhametine ve şefkatine sığınacağınıza Avrupa’nın, Amerika’nın merhamet ve şefkatine sığınmayın. Çünkü, bu size felaket getirir. Sen benim muhatabım olmayacaksın, Tayyip gelsin, benim karşımda konuşsun. Tamam mı, benim muhatabım Tayyip, ben Tayyip’i istiyorum, Tayyip’i! Tayyip gelsin. Tayyip’le TV’lere çıkayım, ben ona gerekli dersi her yerde veririm. (AKP sıralarından gürültüler) Kaç gündür niye ortada yok? Her gün uçaklara biniyor, dünyayı geziyor. Devlet böyle mi idare edilir? Gelsin şu Meclise, bizim düşüncelerimizi anlasın. (AKP sıralarından gürültüler)

Başkan Güldal Mumcu Sayın Genç, lütfen sözlerinizi bitiriniz.

Murat Yıldırım (AKP) Hálá konuşuyor. Haddini bil!

Genç Bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Buyurun, Hükümet sıralarında kimse yok.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı Ne demek kimse yok!

Genç Yahu sen bir kişisin, nerede bu bakanlar kurulu yahu?

Mehmet Emin Tutan (AKP) Yazık sana! Senin işin provokatörlük.

Başkan Mumcu Sayın milletvekilleri, lütfen sakin olunuz.

(*) Genç’in, Genel Kurul’da ve kuliste dövülerek linç edilmek istenmesini CHP, MHP ve DSP milletvekilleri engelledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title