Haberler

Şiddet Mağduru Kadına Başkan Uygur Sahip Çıktı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bir kadını cezaevine girmekten kurtardı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bir kadını cezaevine girmekten kurtardı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, kocasından şiddet gördüğü için şikayette bulunan ancak daha sonra şikayetini geri aldığı için güvenlik güçleri ve adli makamları oyaladığı gerekçesiyle 150 gün hapse mahkum edilen Ayfer Ç.'nin, bu hapis cezasının karşılığı olan 3 bin TL'yi ödeyip hapse girmekten kurtardı.

Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle mağdur olan Ayfer Ç. isimli 3 çocuk annesi kadının, karakola yaptığı şikayeti geri alması üzerine başına gelmeyenler kalmadı.

İlk olarak 150 gün hapis cezasına çarptırılan

kadının bu cezası, daha sonra 3 bin TL para cezasına çevrildi.

Bu parayı ödeyemeyen kadın, kocasının ardından kendisi de cezaevine girme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Ayfer Ç, 7 Haziran günü çaresiz cezaevinin yolunu tutmaya hazırlanırken, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan yardım eli uzandı. Başkan Uygur, şiddet mağduru kadının cezasının karşılığı olan 3 bin TL'yi ödeyip cezaevine girmesini önledi.

Paraya çevrilen cezanın ödendiği haberini alan talihsiz anne gözyaşlarına boğulurken, Başkan Uygur'a teşekkür etti. Ayfer Ç., Başkanın yaşadığı drama

sessiz kalmadığını belirterek şöyle konuştu: "Cumhuriyet Savcılığı'na ödemem gereken 3 bin lirayı benim adıma ödeyerek cezaevinden kurtardı. Çocuklarımdan beni ayırmadı. Allah onun yolunu açık etsin. Bizi bu sıkıntıdan kurtardı. Eşim beni sürekli dövdüğü için şuan cezaevinde yatıyor. Eğer başkanım yardım etmeseydi bugün ben de cezaevinde olacaktım. Geride kalan 3 çocuğuma bakacak kimsem yoktu."

Bu arada, Ayfer Ç.'nin yaşadıklarına ilişkin haberin gazetelerde çıkmasının ardından Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'ne talimat veren Torbalı Kaymakamı Aydın Memük de, mağdur kadının 3 çocuğu ile birlikte kaldığı konutta inceleme yapılmasını istedi. Yapılan inceleme sonucu Ayfer Ç. ve çocuklarının yaşam koşulları belgelendi. Ardından aileye düzenli ayni ve nakdi yardımda bulunulması için çalışma başlatıldı.

Bu arada CHP'li kadınlar, Ayfer Ç. ve çocuklarına sahip çıkmak için harekete geçti. CHP'li kadınlar, yardım kampanyası başlattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Uygur Torbalı Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title