Haberler

SICAKTAN BUNALANLAR DEMRE'DE BUZ GİBİ SUDA SERİNLİYOR

Güncelleme:

ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalanlar Çayağzı Limanı yolundaki doğal bir kaynak olan, yaz kış 12-13 derecedeki soğuk suya girerek serinliyor.

ANTALYA'nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalanlar Çayağzı Limanı yolundaki doğal bir kaynak olan, yaz kış 12-13 derecedeki soğuk suya girerek serinliyor. Özellikle son günlerde etkili olan sıcak hava nedeniyle hem buradaki soğuk su hem de bu suyla dolan doğal taş havuzlar yoğun ilgi görüyor.

Demre'ye gelenler ilçenin dünyaca ünlü Kekova'ya açılan kapısı olan Çayağzı Limanı yolunun sağından ve solundan fışkıran buz gibi kükürtlü bir su ile karşılaşıyor. Bölgede hava sıcaklığı zaman zaman 40 derecenin bile üzerinde hissedilirken, bu suyun sıcaklığı ise yaz kış 12-13 derece civarında. Demreliler ve ilçeye tatile gelenler; sıcaktan bunalanlar soluğu soğuk su kaynağında alıyor. Çevre ilçelerden de sıcaktan bunalanlar Demre'deki soğuk suya geliyor.

TAŞ HAVUZLARDA SOĞUK SU KEYFİ

Şifalı olduğuna inanılan kükürtlü su Türkiye'nin şifalı sular kataloğunda da yer alıyor. Bu buz gibi suyun aktığı bölgede tarihi taş havuzlar da bulunuyor. Buraya ziyarete gelenler taş havuzlara girerek, soğuk suyun keyfini çıkarıyor. Ancak soğuk suda ve özellikle taş havuzlarda birkaç dakikadan fazla kalmak mümkün olmuyor. Bölgede özellikle ikindi saatlerine doğru soğuk su kaynakları dolup, taşıyor. Asıl büyük akarsuyun aktığı iki noktada Demre Belediyesi'nin yaptığı tesisler ise sıcak günlerde özellikle de hafta sonları dolup taşıyor.

Soğuk suyun, girenlerin vücudunu dinlendirdiği ve kas ağrılarını giderdiği düşünülüyor. Sudan çıkıldığı zaman duş alınmadığı takdirde ise vücudun 4-5 saat serin ve rahat olarak kalabildiği biliniyor. Suyun güneş yanıkları, sinek ısırmalarından oluşan sivilceleri yok ettiği, mantar hastalıklarını iyileştirdiğine inanılıyor. Su kaynağının yanındaki çamurun da birçok cilt hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Buraya gelenler çamur banyosu da yapıyor.

Soğuk suya girerek serinleyen Ökkeş Artut, Şu anda hava sıcaklığı 41-42 derecedir. Buradaki suya girdiğimiz zaman bir sıcaklığı hissetmiyoruz. Bu su kükürtlü olduğu için egzamaya, ayak mantarlarına ve cilt hastalıklarına çok iyi geliyor. Biz her gün buraya gelip, serinliyoruz dedi.

Çocukları ile soğuk suya giren Bekir Bölük, Antalya şu anda yanıyor. Biz buraya gelip, serinliyoruz. Su çok güzel, sabahları içiliyor. Gündüz de gelip serinliyoruz. Buz gibi suyumuz diye konuştu.

Ankara'dan gelen İbrahim Yalçın da Antalya'da hava sıcaklığından bittik. Her tarafım şişmeye başladı. İnternetten buranın şifalı olduğunu duyduk. Geldik, önce suda bir serinledik. Sonra çamur aradık. Çok güzel vücudumuz rahatlamaya başladı. Suya girdikten sonra vücudumuzdaki şişlikler gitti ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title