Haberler

Shanghai Ocak-Şubat Döneminde Dış Ticaret Rekoru Kırdı

Güncelleme:

SHANGHAİ, 21 Mart (Xinhua) -- Shanghai kentinin dış ticareti bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7'lik hafif bir artışla 681,56 milyar yuana (yaklaşık 99,12 milyar ABD doları) ulaşarak rekor kırdı.

SHANGHAİ, 21 Mart (Xinhua) -- Shanghai kentinin dış ticareti bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7'lik hafif bir artışla 681,56 milyar yuana (yaklaşık 99,12 milyar ABD doları) ulaşarak rekor kırdı.

Shanghai Gümrük İdaresi'nden Salı günü yapılan açıklamaya göre Çin'in doğusunda yer alan bu metropolde ithalat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7 artışla 415,99 milyar yuana çıkarken, ihracat yüzde 4,9 düşüşle 265,57 milyar yuan oldu.

Güçlü performans sergileyen Shanghai'ın özel işletmelerinin söz konusu dönemdeki dış ticareti, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,1 artışla 208,48 milyar yuana ulaştı. Bu, kentteki toplam ticaretin yüzde 30,6'sına karşılık geliyor.

Ocak-Şubat döneminde Shanghai'ın Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) üyeleriyle ticaret hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artışla 231,87 milyar yuana, Avrupa Birliği'yle ithalat ve ihracat hacmi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artışla 137,45 milyar yuana yükseldi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Shanghai 21 Mart Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title