Haberler

Sezer: 'Hak Ettikleri Yanıt Verilecek'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 'Türkiye Cumhuriyeti, Bu Savaşımın Gerektirdiği Adımları, Çekinmeden Ulusu'yla Bütünleşerek Atacak, Hain Eylemlere Kalkışanlara Hakettikleri Yanıtı Verecektir' Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye Cumhuriyeti'nin, birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü teröre karşı haklı savaşımını, son terörist yok oluncaya kadar, Ulusu'yla, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle, tüm güvenlik birimleriyle kararlılık içinde yürüteceğini belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti, bu savaşımın gerektirdiği adımları, çekinmeden Ulusu'yla bütünleşerek atacak, bu ve benzeri hain eylemlere kalkışanlara hakettikleri yanıtı verecektir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin üç mensubunun şehit olması nedeniyle açıklama yaptı.

Sezer, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde karayoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 Yarbay, 1 Binbaşı ve 1 erin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, ''Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, açıklamasında, şunları kaydetti:

''Ulusumuzun ve Devletimizin bu konudaki sarsılmaz istenci karşısında hiçbir güç duramayacaktır.

Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum.''

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title