Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polisi İsrafil Kargı, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde defnedildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polisi İsrafil Kargı, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde defnedildi.

Şehit Kargı'nın (27) naaşı, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Malatya'ya, buradan da karayoluyla Elbistan ilçesine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınmak üzere Güneşli Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Gariplik Camisinde İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı. Görev yaptığı arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Gariplik Mezarlığında toprağa verildi.

Törende, anne Ayişe Kargı oğlunun cenazesinin başında "İsrafil kurban olayım, senin yerine ben öleydim" diye ağıt yaktı.

Metanetli olduğu gözlenen baba Hüseyin Kargı ise "Ağlamak yok, şehit olacak 10 oğlum daha var" diyerek teröre tepkisini dile getirdi.

Bu arada, şehidin silah arkadaşı törende, fularını şehidin kardeşine emanet ederek, bir sure sarılarak ağıt yaktılar.

"Hakkım binlerce kez helal olsun yiğitim"

Törende, şehidin eşi Gamze Kargı, hayat yoldaşının tabutuna sarılarak bir süre baktı, resmi öptükten sonra "Hakkım binlerce kez helal olsun yiğidim" diyerek el sallayıp, tabutu öptü.

Cenazeye katılanlar şehidin ailesine taziyelerini iletti.

Törene, şehidin ailesi, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Mardin Kargı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title