Haberler

Şehit Polis Memuru İçin Tören

Güncelleme:

Sultangazi'de düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan için tören düzenlendi.

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Bülent Özkan için tören düzenlendi.

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Gazi Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görevli polis memuru Bülent Özkan, dün saat 11.00 sıralarında düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olmuştu. Şehit polis memuru Özkan için bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde resmi tören düzenlendi. Törene şehit babası Ergun Özkan, anne Nazmiye Özkan, kız kardeşi Çiğdem Özkan, nişanlısı Sevinç Öztürk, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Bu üzücü günde sözlerime başlarken hepinizi derin saygılarımla selamlıyorum. Dün Sultangazi 75. Yıl Karakolu'na bir canlı bomba geldi. Eğer Bülent olmasaydı. Bülent giriş kapısı X-ray nöbetçisiydi. Dikkatli olmasaydı canlı bomba içeride patlayacaktı, çok daha fazla şehidim olacaktı belki. Bülent tecrübesi ile fark etti durdurdu. Bu sırada canlı bomba patladı. Bülent şehit oldu. Şehitlik ölümlerin en kutsalı, hatta ölüm değil. Yaratanımız ölüm değil canlı diyor. Ölümlerin en şereflisi ile gitti Bülent. Biz bu kentin, 15 milyon nüfuslu İstanbul'un huzur ve güvenliği için amir, memur 40 bin kişiyiz, hepimiz birer Bülent'iz. Bu şehrin huzuru için her amirimiz, her memurumuz böyle düşünürüz. Bundan sonra böyle olacaktır. Bu kentin huzurundan asla taviz verilmeyecektir. Bu kişilere dönüp baktığımızda son üç ayda oldukça darbeler yemiş bir yapı. Çaresiz, gelip kendini patlatan karakolda bir meczup üyesi. Biz 40 bin kişi her yerde var olacağız. Asla bu tip olaylara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Vali Mutlu ise, üzüntülü bir gün olduğunu ifade ederek, "Onurluyuz, çünkü bu ülkenin geleceği için canını seve seve millete vermeye hazır emniyet teşkilatımızın bir değerli evladını uğurluyoruz. Bunun onurunu yaşıyoruz. Şehitlerimiz her zaman bize bu gururu yaşatıyorlar. Arkasından gelen binlerce kardeşi, meslektaşı ile herkes bu anlamlı törende içten bir kez daha milletin ve devletin geleceğine duyduğu güveni ifade etmek suretiyle şehitlerine bir kez daha söz veriyor, asla kanlarının yerde kalmayacağını söylüyoruz" diye konuştu.

Vali Mutlu, "Üzüntülüyüz, çünkü sevdiğimiz güzide bir personelimizi aramızdan ayrılarak ebediyete uğurluyoruz. Bir başka üzüntümüz, dünya evine girmek için hazırlık yapan şehidimizin yüce Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu mekanları en güzeli ile uğurluyoruz. Rabbim kendisine dünya evine girmeyi nasip etmedi belki, ama onu kendi mekanında ağırlamak üzere yanına aldı. Sevgili anne babaya, aileye yürekten taziyelerimizi iletiyorum. Rabbimiz sizi cennette buluştursun" dedi.

Terör örgütünün peş peşe aldığı ağır darbelerin devam edeceğini ifade eden Vali Mutlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bizim bir kez daha terör örgütünün kirli ellerine ve uzantılarına söyleyeceğimiz sözlerimiz var. Emniyet teşkilatımız İstanbul'un huzuru için göstermiş olduğu gayreti bundan sonra çok daha güçlü şekilde sürdürmeye devam edecektir. Özellikle bu eylemi gerçekleştiren terör örgütünün peş peşe aldığı ağır darbeler devam edecektir. Şehitlerimizin aziz ruhları önünde bir kez daha söz veriyoruz, emniyet teşkilatımız ve milletimizle aziz Türk yurdu, vatanı ilelebet hür yaşamaya devam edecektir. Asla terör örgütlerinin zavallı uzantıları ellerini uzatma noktasında cesaret bulamayacaklardır ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Çıktıkları yol yol değildir. Sadece Türk adaletinin eline kendilerini teslim etmekle kurtuluşları söz konusudur. Aksi halde bu milletin güvenlik güçlerinin kendisine biçeceği ceza kendilerine ulaşacaktır."

Daha sonra şehit polis memuru Özkan için dualar okunarak helallik alındı. Törenin ardından şehit yakınları polis memuru Özkan'ın tabutunun başında uzun süre gözyaşları döktü. Anne Nazmiye Özkan'ın kısa süreli bir fenalık geçirmesi üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit polis memuru Bülent Özkan, Sultançiftliği Cebeci Mahallesi Merkez Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Bülent Özkan Sultangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

title