Haberler

Şehit Mezarına Çirkin Saldırı

Güncelleme:

Adana'da şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun mezar taşı, üzerindeki Türk Bayrağı'na 'APO' ve 'PKK' yazıldı.

Şırnak'ta 9 ay önce şehit düşen ve Adana'da toprağa verilen polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun mezar taşı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce siyaha boyandı, mezar üzerindeki Türk Bayrağı'na 'APO' ve 'PKK' yazıldı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Nevruz kutlamasında çıkan olaylarda göstericiler arasından açılan ateş sonucu şehit düşen ve Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı İncirlik Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilen polis memuru 28 yaşındaki Ahmet Toprakoğlu'nun mezar taşının siyaha boyandığını gören mezarlık görevlisi durumu polise bildirdi.

Olay yerinde yapılan araştırmalar sonucu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, mezar taşındaki 'Türk Bayrağı' ve 'Şehit' yazısının üzerinin siyaha boyandığı ve mezarlık üzerine asılan bayraklara 'APO' ve 'PKK' yazıldığı saptandı. Polisler, olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından üzeri yazılı bayrakları polis merkezine götürüp yerine yenileri astı. Mezarlık görevlisi de mezar üzerindeki siyah boyayı tinerle temizleyerek, kırmızıya boyadı.

Şehidin ağabeyi Yavuz Toprakoğlu, yapılan saldırıyla ikinci defa yıkıldıklarını belirterek, "Acımız çok yeni. Bu saldırıyla PKK'nın yüzünü bir kez daha gösterdi. Şehitlerimiz bu vatan için canlarını verdiler. Biz bu tür provokasyonlara kapılmayız. Ama herkesin şehitlerimize sahip çıkması lazım" dedi.

Mezarlığın ışıklandırması olmadığı için olayın yaşandığını söyleyen Toprakoğlu, yetkililerden ışıklandırma yapılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

title