Haberler

Şehir Dergisi'nin 40. sayısı okurlarıyla buluştu

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini ara vermeden sürdürerek, Şehir Kültür Sanat Dergisi'nin 40'ıncı sayısını okurları ile buluşturdu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini ara vermeden sürdürerek, Şehir Kültür Sanat Dergisi'nin 40'ıncı sayısını okurları ile buluşturdu.

Şehrin ihtiyaçlarını sadece imar ve altyapı gibi faaliyetlerden ibaret görmeyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal, kültürel ve gönül belediyeciliği anlamında da hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Tarihi ve kültürel geçmişiyle geçmişten geleceğe bir köprü görevi üstlenen Kayseri'nin kültür ve değerlerine ilişkin onlarca kitap yayımlayan, bunların yanı sıra yüzlerce de süreli yayına imza atan Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat envanterinde bulunan Şehir Dergisi'nin 40. sayısını okurlarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından iki ayda bir yayınlanan ve Kayseri'ye ilişkin önemli ve değerli bilgileri okurlarına aktaran Şehir Kültür Sanat Dergisi, zengin içerik ve yüz sayfayı aşan ebatları ile adeta kitap gibi dergi olma özelliğini sürdürüyor. Yayın hayatına 40'ıncı sayı ile devam eden dergi, kapağında Sarıoğlan ilçesinde bulunan tarihi Şahruh Köprüsü'nün muhteşem yansıma fotoğrafı ile okurlarının karşısına çıktı. Dergi içeriğinde, portre bölümünde Ahmet Sıvacı'nın kaleminden Kayseri'nin önemli simalarından, şehri kültür ve sanat alanında hakkıyla temsil eden Hasan Nail Canat yer alıyor. 'Deneme, makale, söyleşi, inceleme, kültür, tarih' gibi pek çok tür ve konuda bilgilere yer verilen dergide fotoğraf sanatçısı, yazar Dursun Çiçek'in şehrin doğal güzelliklerini fotoğrafladığı kareler de bulunuyor. Tarih bölümünde şehir tarihçisi Mehmet Çayırdağ Talas ilçesi ile ilgili önemli bilgi ve belgeleri paylaşırken, Fehmi Gündüz Erciyes betimlemeleri yazısı ile Erciyes Dağı'nın tarihi ve kültürel bağlamını aktarıyor.

Mustafa İbakorkmaz'ın Emel Demirezen ile dolu dolu söyleşisinin yer aldığı derginin 40. sayısında, birbirinden önemli yazarların yazıları kültür bölümünde okuyucularını beklerken, derginin son sayfasında ise geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kayseri basınının önemli değerlerinden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın başsağlığı mesajı yer alıyor. Şehri, hemen her yönü ile yansıtmaya çalışan yayın kurulu üyeleri, tarihi ve kültürel kaynaklardan derledikleri bilgiler ile ilgilisine adeta şehrin şifrelerini sunuyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title