Haberler

Şehidin Hamile Eşi Hastaneye Kaldırıldı

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Onbaşı Ahmet Tosun'un Adana'daki 4,5 aylık hamile eşi, fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Onbaşı Ahmet Tosun'un Adana'daki 4,5 aylık hamile eşi, fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehidin patlamadan 4 gün önce Samsun'daki acemi birliğinden Afyonkarahisar'a gittiği öğrenildi.

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Tosun'un (25) babası Celil, annesi Raziye ve eşi Seda Tosun, gittikleri Afyonkarahisar'dan Adana'ya döndü. Şehidin 4,5 aylık hamil olan eşi Seda Tosun, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak fenalaştı. Taziye evi önünde bekletilen ambulansa alınarak sağlık görevlileri tarafından müdahale edilen şehit eşi, gözetim altında tutulmak üzere başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

Bu arada, şehidin babası Celil Tosun, Kayseri'nin Develi ilçesinde bilgisayar öğretmenliği yapan oğlu Ahmet Tosun'un geçen yıl dünya evine girdiğini, eşi Seda'nın da 4,5 aylık hamile olduğunu söyledi. Oğlunun patlamadan 4 gün önce Samsun'daki acemi birliğinden Afyonkarasihar'daki usta birliğine teslim olduğunu anlatan Tosun, "Oğlum bizi her gün telefonla arıyordu. Olay günü sabah da arayıp halimizi hatırımızı sordu. Akşam da acı haberi aldık" dedi.

Olay gecesi Afyonkarahisar'a gittiklerini ve cenazelerin tespiti için kan örneği verdiklerini söyleyen Tosun, "DNA testi yapıldıktan sonra cenazelerimizi pazar ya da pazartesi günü teslim edecekler. Askeri ve sivil savcılar soruşturmalarını sürdürüyor. Soruşturma sonucuna göre ihmal olup olmadığı ortaya çıkacak" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tosun Samsun Politika Güncel Haberler

title