Haberler

Seferihisar'da Bir Gelenek Tekrar Hayat Buldu

Güncelleme:

İzmir'in Seferihisar ilçesinde üzüm ve tütün sezonunun kapanmasını kutlamak amacıyla düzenlenen Deniz Bayramı, belediyenin organizasyonuyla tekrar hayat buldu.

Seferihisar'da bir gelenek tekrar hayat buldu

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde geçmiş yıllarda üzüm ve tütün sezonunun kapanmasını kutlamak amacıyla düzenlenen ve zamanla unutulan 'Deniz Bayramı', Seferihisar Belediyesi'nin organizasyonuyla tekrar hayat buldu.

Seferihisar Belediyesi, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ortaklığıyla; kentin anılarda kalmış 'Deniz Bayramı' yıllar sonra tekrar hayata geçirildi. Çok eski yıllarda Seferihisar halkı tarafından üzüm ve tütün sezonunun kapanmasını kutlamak amacıyla düzenlenen bayram, geçen cuma günü 7'den 70'e halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikle yeniden kutlandı.

Akarca Spor Plajı'nda gerçekleşen etkinlikte; yüzme, deve güreşi ve yağlı direk gibi yarışmalara yer verildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi tekneleriyle yaptıkları gösterilerle bayrama renk kattı. Sığacık'tan gelen balıkçı tekneleri, halka deniz turları düzenledi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, yarışmaları kaybedenler de geleneklerde olduğu gibi başlarında yumurta kırma, una bulama ve yoğurt dökme cezalarına çarptırıldı. Güne katılanlara Kecheese tarafından da keçi sütünden yapılmış dondurma ikramı yapıldı.

GELENEK SÜRDÜRÜLECEK

Deniz Bayramı'nı devam ettireceklerini ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyleyen CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok heyecan verici bir gün. Çünkü yıllarca bu topraklarda bu bayram kutlanmış. Tütün ve bağbozumu sonrası insanlar dinlenmek ve bunu kutlamak için bir araya gelirlermiş. Biz büyüklerimizden Deniz Bayramı ile ilgili inanılmaz güzel hikayeler dinledik. Bu geleneğin yok olmasına gönlümüz razı gelmedi. Tekrar canlandırmak mümkün diye düşündük ve bugün bu fikrin doğru olduğunu gördük. Bundan böyle her 14 Ağustos'u Deniz Bayramı olarak kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, "İlçemiz turizmin parlayan yıldızı. Bu gelişimi sürdürürken, geleneklerimizi de unutmamak, sahip çıkmak gerekiyor. Deniz Bayramımız da bunlardan bir tanesi. Bundan sonraki yıllarda da sürdüreceğiz. Seferihisar ilçemiz tarihi serüveni içinde antik şehirlere sahip aynı zamanda tabiat harikalarıyla dolu bir ilçe. Bugün bu şenlikler sahip olduğumuz değerleri yaşatmak, tanıtmak ve bu güzellikleri dünyaya anlatmak için tertiplediğimiz şenliğimiz için çok sevinçliyim, katılımın yüksek olması da beni ayrıca memnun etti. Bayramı gerçekleştirmeyi başaran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Seferihisar Davut Tunç İzmir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title