Haberler

Seçer, Kızları Derede Kaybolan Ailenin Acısını Paylaştı

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, 4 gün önce merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi ile Güneş Mahallesi'nin ortasından geçen dereye düşerek kaybolan ilkokul 3. sınıf öğrenicisi Hediye Orman'ın ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, 4 gün önce merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi ile Güneş Mahallesi'nin ortasından geçen dereye düşerek kaybolan ilkokul 3. sınıf öğrenicisi Hediye Orman'ın ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı.

Geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerine doğru 9 yaşındaki Hediye Orman, 14 yaşındaki ablası Bahar Orman ile gittiği bakkaldan döndüğü sırada, merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi ile Güneş Mahallesi'nin ortasından geçen dereye düştü. Küçük kardeşinin düştüğünü gören ablası da onu kurtarmak için arkasından suya atladı. Akıntıya kapılan iki çocuğun feryatlarına çevredeki vatandaşlar yetişti. Suya kapılan çocuklardan Bahar Orman çevredekilerin yardımı ile kurtarılırken, küçük çocuk gözden kayboldu.

Küçük Hediye'yi arama çalışmaları halen sürerken, CHP Büyükşehir Adayı Seçer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile birlikte acılı aileyi ziyaret ederek üzüntülerini iletti. Seçer, kurtarma çalışmaları ve dere yatağının durumu hakkında Orman ailesinden, mahalle muhtarından ve çevre sakinlerinden de bilgi aldı.

Seçer, Orman ailesini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 9 yaşında bir çocuğun düşerek kaybolduğu Yalınayak deresinin ıslah edilmesi ve dere yatağı boyunca tehlikelere karşı önlem alınması için ilgili kurumların sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. Seçer, "İnşallah farklı bir sonuç çıkar ama öyle görünüyor ki, bir çocuğumuzu ihmalden dolayı kaybetmişiz. Şu çağda, böyle görüntüler Mersin'e yakışmıyor. Bu ilk değil, son da olmayabilir. Tedbir almadığınız sürece bu tür hadiseler devam eder. Etrafta konutlar var, burası yerleşim bölgesi ama bu kanalın üzeri açık kalmış, tedbir alınmamış ve kimsenin de dikkatini çekmiyor. Bu hat boyunca çok şikayet alıyoruz. Bu dere yatağının ıslah edilmesi ve tehlikeli halinin sona ermesi gerekiyor. Ben acılı aileye sabırlar diliyorum ama sabır dilemekle bu sorunlar çözülmüyor. Kenti idare edenler olarak görevimizi yapmamız lazım. Kurumlar arasında uyumsuzluk oluyor. Sadece buraya mahsus değil bu. Birçok havzada DSİ ile belediyeler arasında sorunlar oluyor. Bu, her iki kurumun yetkililerinden kaynaklanan bir kriz ise bunu onların çözmesi lazım. Bu makamlar şikayet makamı değil. Kurumlar suçu birbirine atıyorsa bu da çözüm değil. Kurumlar bir araya gelecekler ve bu işi çözecekler. Vatandaş bunu bekliyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sümer Mahallesi Akdeniz Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title