Haberler

Sarıgül, CHP'nin 2056 Yılında İktidar, Baykal'ın da 126 Yaşında Başbakan Olacağını Açıkladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal'ın Hesabına Göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2056 Yılında İktidar, Baykal'ın da 126 Yaşında Başbakan Olacağını Belirterek, "36 Ay Sonra Bir Sabah Namazında Hocamız Ezanını Okurken Ankara'dan Buraya Bir Helikopter Yaklaşırsa Anla Ki Sarıgül Başbakandır" Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Baykal'ın hesabına göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2056 yılında iktidar, Baykal'ın da 126 yaşında başbakan olacağını belirterek, "36 ay sonra bir sabah namazında hocamız ezanını okurken Ankara'dan buraya bir helikopter yaklaşırsa anla ki Sarıgül başbakandır" dedi.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 85. yıldönümü münasebetiyle Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada kalabalık bir grup tarafından Başbakan havasında karşılandı. İlçeyi gezerek vatandaşları selamlayan Sarıgül, daha sonra Şuhut Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Sarıgül, 999 Türk Siyasi Tarihi için önemli bir rakam olduğunu ve parolalarının 999 olduğunu belirterek, "9. ayın 9'unda, 9 gerekçeyle CHP Genel merkezi önündeyiz.

Aslında 9999 gerekçe var ama temel gerekçe olarak 999 diyoruz. 22 Temmuz seçimleri bir kayıp değildir. Partimiz için bir hezimettir. Halktan kopuk, ufuksuz projesiz demokrasi dışı. Hiçbir dönemde başarısı olmayan Baykal ve arkadaşlılarının gitmesi gerektiğini açıklamak üzere 9. ayın 9'unda 9 gerekçeyle CHP Genel merkezinin önünde olacağız" dedi.

36 vilayette Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili olmadığını hatırlatan Sarıgül, "Atatürk kalksa da gelse dese ki 'Ey benim partimin başında bulununlar! Size Şuhut'tan sesleniyorum, size Kocatepe'den sesleniyorum. Benim kurduğum Cumhuriyet Partisi'ni halktan uzaklaştırmışlar, haktan da uzaklaştırmışlar' nasıl olurda koca CHP, Türkiye'nin 36 vilayetinde olmaz. Sayın Baykal ve arkadaşlarını Yeni Türkiye Partisinin oylarını, Demokratik Sol Parti'nin oylarını, Sosyal Demokrat Halkçı Partinin oylarını,

Anavatan'ın ve CHP'nin oylarını unutuyor ve sayın Baykal diyor ki 'ben puanımı 1.5 puan arttırdım'. Sayın Baykal'ın bu hesabına göre Cumhuriyet Halk Partisi 2056 yılında iktidar oluyor. Sayın Baykal'da 126 yaşında başbakan oluyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Sarıgül, "Kapıya gelen asla kovulmaz. Bizde randevu isteyene git denmez. Biz randevumuzu verirdik. Cumhuriyet Halk Partisi saygınlığı içinde Sayın Gül'ü karşılardık. Sayın Gül'ü uğurlarken de adaylığının doğru olmadığını, adaylığının çok politize olduğunu, Gül şahsıyla ilgili olmadığını söylerdik. Bizim partimiz olsaydı, yıllardan beri çok politize olmuş bir arkadaşımızın yerine herkesin kabul etmiş olduğu bir arkadaşımızı aday ederdik. Bizim anlayışımızda önce

bayrağımız, sonra toprağımız ve ulusal birliğimiz. Bizim anlayışımız da köşk politize olmamalı" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Başbakan şeklinde slogan atılmasını neden engellediği açıklayan Sarıgül, "Her şeyin bir saatin var. Ben başbakan olmayacaksam, partimi iktidar yapmayacaksam asla ve asla bu yola çıkmam. Fazla uzun sürmez 36 ay sonra bir sabah namazında hocamız ezanını okurken Ankara'dan buraya bir helikopter yaklaşırsa anla ki Sarıgül senin dediğin yerdedir" dedi.

Sarıgül açıklamalarının ardından Belediye binası önünden vatandaşlara seslendi.

(OÖ-OMR-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title