Haberler

Şanlıurfa'da Şafak Vakti Tirit İkramı

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, hububat hasadı öncesi, Zahireciler Borsası tarafından yaklaşık 5 bin kişiye sabah namazının ardından tirit ikramı yapıldı.

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, hububat hasadı öncesi, Zahireciler Borsası tarafından yaklaşık 5 bin kişiye sabah namazının ardından tirit ikramı yapıldı.

Zahireciler Borsası'ndaki esnafın organize ettiği ve bir yemek şirketi tarafından hazırlanan tirit, namaz sonrası, Eyyüp Kent Mahallesi'ndeki borsa binası önünde vatandaşlara ikram edildi.

Etkinlikte aralarında çocukların da bulunduğu esnaf ve vatandaşlar, ikramın yapıldığı alan ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu. Görevliler tarafından dağıtılan tiriti alan vatandaşlar alanda hazırlanan masalarda, biber ve sarımsaklı yoğurtla yedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek'in de katıldığı programın ardından İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem yemek duası etti.

Yapımı oldukça zahmetli olan tirit yemeği, yaklaşık 12 saat ateşte pişen kuzu eti, kemik suyu, lavaş ekmek, yoğurt ve sarımsakla hazırlanıyor.

Zahireciler Borsası Başkanı Feridun Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi Şanlıurfa ile özdeşleşen tiriti bu yıl da vatandaşlara ikram etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Hububat hasadı öncesi böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Tirit yapımı gerçekten zor olan bir yemek. Bunu 5-10 kişiye yaparsanız sıkıntı yok ama on binlerce kişiye hazırlandığında tadını tutturmak zorlaşıyor. Biz geleneksel olarak her yıl böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bu yıl da harmandan önce tirit ikramı gerçekleştirdik. Bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmek adına yaptığımız bir etkinlik. Her kesimden yaklaşık 5 bin kişiye bu yemeği ikram ettik. Bu yemeğin çiftçimize, esnafımıza, tüccarımıza, sanayicimize ve Şanlıurfa'ya hayırlar getirmesini diliyorum."

Esnaf Murat Ayneli ise her yıl geleneksel olarak düzenledikleri tirit ziyafetini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Söz konusu yemeğin kısa sürede tükendiğini anlatan Ayneli, "Her yıl harmandan önce yapılan bu geleneğimizin Şanlıurfamıza, çiftçimize, esnafımıza, bolluk, bereket ve hayırlı kazançlar getirmesini diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

Vatandaşlar da yemeğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title