Haberler

Safavi: "ABD'nin Askeri Saldırı İhtimali Çok Düşük"

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yahya Rahim Safavi, ABD'nin İran'a Karşı Askeri Bir Saldırıda Bulunma İhtimalinin 'Çok Düşük' Olduğunu Söyledi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yahya Rahim Safavi, ABD'nin İran'a karşı askeri bir saldırıda bulunma ihtimalinin ''çok düşük'' olduğunu söyledi.

Safavi, Aşure Günü dolayısıyla düzenlenen bir program sırasında yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyinin, uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurması için İran'a verdiği 60 günlük sürenin bitiminde ülkesine karşı daha sert bir karar alabileceğine işaret etti ve ''Ancak bize karşı askeri bir saldırı yapılması ihtimali çok düşük'' diye konuştu.

''İsrail ve ABD'nin bölgedeki faaliyetlerini çok yakından takip ettiklerini'' kaydeden Safavi, ''Onlarda, bize karşı askeri saldırı hazırlığında olduklarına ilişkin bir strateji görmüyoruz'' dedi.

İran'ın her türlü komploya karşı uyanık olduğunu ifade eden Safavi, ''İran silahlı kuvvetleri, özellikle de Devrim Muhafızları, olası tehdit ve saldırılarına karşı hazırlıklıdır. Kuvvetlerimiz, düşmanların komplo ve saldırılarına çok sert cevap verecek'' ifadesini de kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title