Haberler

Rusya Soruşturma Komitesi, Öldürülen Rus Pilot İçin Devreye Giriyor

Güncelleme:

Rusya Soruşturma Komitesi, Rus pilotun ölümüne ilişkin soruşturma açmayı değerlendiriyor. Çelik'in Türkiye'de gerekli cezayı almaması durumunda, Rus özel servisi devreye girebilir.

Rusya Soruşturma Komitesi, Rus pilot Oleg Peşkov'un Suriye'de ölümüne ilişkin soruşturma açılması konusunu değerlendiriyor.

SORUŞTURMA AÇILABİLİR

Kommersant gazetesinde yer alan haberde, Rusya Ceza Kanunu'nun sınır dışında Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen yabancı vatandaşlara soruşturma açılmasını ön gören 12 maddesine dayanılarak soruşturma açılabileceği belirtildi.

"GEREKLİ CEZAYI ALMAZSA ÇELİK İLE RUS ÖZEL SERVİSİ İLGİLENECEK"

Kommersant gazetesinde şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma Komitesi, Genel Savcılık üzerinden Türkiye'ye Alparslan Çelik ile soruşturma sürdürülmesine ilişkin uluslararası dilekçeyi gönderecek. Çelik'in Rus pilotun ölümüyle ilgisi kanıtlanırsa, Soruşturma Komitesi bu kişinin Türkiye'de gerekli cezayı alması için elinden geleni yapacak. Aksi takdirde, Çelik ile Rus özel servis ilgilenecek."

ÇELİK KENDİSİ AÇIKLADI

Kommersant, uçak olayını en başta Suriye'deki askeri polislerin araştırdığını, denetlemeler çerçevesinde herkesin bildiği üzere Su-24'ün Türkiye'nin F-16C uçağının roketiyle vurulduğunun tespit edildiğini belirtti. Daha sonra Çelik kendisi pilotun ölümüyle bağlantısı olduğunu açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (124)

Sener Koruturk:

Dunyada sadece Turkmenler ve Kizilderililer silahsiz esirlerini, mahkumlarini katlederler. Neyse ki Rusya ve Amerika haklarindan geldi. . .

7
48
yanıtYanıtla
xyxyx:

Sen once yazacagin cumleleri siraya dizmesini ogren ondan sonra yorum yaz kiro

yanıt2
yanıt0
baybars:

keşke bütün Rus pilotları vursalar öldürseler. . keşke mümkün olsa bir tanesinin kellesini ben kessem. . . . en iyi rus ölü rustur. . gebersinler

42
4
yanıtYanıtla
Rusya:

tam hümanistin sözleri!!!

yanıt3
yanıt13
git aha ordalar;:

de hadi kimse engel değil sana klavyeci baybarsssss

yanıt4
yanıt6
DİYAREBEKİR:

Bu adam hastahaneleri çocukları kadınları varil bombalarıyla bombalayan rus yaratığını öldürdü diye yargılayacaksanız ben Diyarbakırlıyım ve kürdüm bu adamla beraber yargılanmaktan şeref duyarım.

31
9
yanıtYanıtla
oğuzlar birleşecek:

eyvallah . bende Niğdeliyim türküm. aynı şerefi bende duyarım. . .

yanıt20
yanıt4
cv2:

BU MAL İLOTU ÖLDÜRMEYİP ESİR ALSAYDI İLİŞKİLER BU KADAR ZARAR GÖRMEZDİ. BAKIN UÇAK İLE KALDIRAMAZ OLDUK

6
32
yanıtYanıtla
cv2:

AYSİMA ilişkiler diyoruz senin aklına para geliyor. aklın parada ise tumanını kaç kez indirdin ki biliyorsun

yanıt3
yanıt14
hacı:

putin abi senide türkiyeyide öpecek mucuk mucuk

12
26
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title