Haberler

Rusya Lideri Putin Rekor Katılımlı Basın Toplantısı Gerçekleştiriyor- Rusya'nın Sosyalist Sisteme...

- Rusya lideri Putin rekor katılımlı basın toplantısı gerçekleştiriyor Rusya'nın Sosyalist Sisteme geri dönüş ihtimaline Putin'den net cevap: "Hayır.

- Rusya lideri Putin rekor katılımlı basın toplantısı gerçekleştiriyor

Rusya'nın Sosyalist Sisteme geri dönüş ihtimaline Putin'den net cevap: "Hayır.Toplum değişti"

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2018 yılını değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği basın toplantısına rekor sayıda gazeteci katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği basın toplantısına Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinden toplam 1702 gazeteci akredite edildi. Rusya'nın ekonomik durumuna dair Rus gazetecilerin sorularını cevaplayan Putin, "Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı'nın Rusya için büyüme hedefi yüzde 1,8'di. 2018 yılı Rusya'nın ekonomisinin büyüme oranı yüzde 1,7 oldu. Geçtiğimiz 2017 yılında bu oran yüzde 2,1'di. Bu yıl en çok yüzde 3,2 ile imalat sanayisinde büyüme gerçekleşti. Enflasyon oranı yüzde 4,2 oldu. Bu yıl işsizlik oranlarında düşüş yaşandı. Rusya'da işsizlik oranları 5,2 oldu. Önümüzdeki yıl bu oranın yüzde 4,8 olmasını hedefliyoruz" dedi.

"Medvedev hükumetinden memnunum"

Putin, bir gazetecinin Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in hükumetinden memnun olup olmadığıyla ilgili soruya çok kısa cevap verdi. Putin soruya, "genel olarak evet" şeklinde cevap verdi. Ekonomi ile ilgili görüşleri sırasında bütçe fazlasının çıkmasını değerlendiren Putin yine Medvedev hükumetinden övgüyle bahsederek, "Bütçenin fazlası çıkması, hükumetin iyi çalışmasının bir örneğidir" ifadelerinde bulundu.

Nükleer tehdit mesajı

Putin, nükleer savaş tehdidini küçümsememek gerektiğini söyleyerek, "Nükleer savaş tehdidi şu anda gerçekten de Soğuk Savaş döneminde olduğundan daha az ciddiye alınıyor. Fakat bu tehdit gerçekte daha az şiddetli hale gelmedi. Dünyada silah kontrolü için kurulan sistemin çökmekte olduğu gözleniyor" ifadelerini kullandı.

"Rusya'nın Donbass'a desteği sürecek"

Ukrayna'da yaşanan iç savaşın ardından tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden ve Rusya'nın desteğini alan Donbass bölgesi ile ilgili açıklamalar yapan Putin, "Kiev yönetiminde Rusyafobi devam ederken Rusya Donbass'a desteğini sürdürecek. Bu normal bir durum. Rusya, Donbass'ta insanların ölmemesi için Donbass'a destek veriyor" dedi.

Japonya'ya barış mesajı

Putin, Japonya ile yarım asırlık sorun haline gelen Kuril adaları çözümü için çalıştıklarını söyleyerek, "Biz Japonya ile ilişkilerimizi iyileştirmek için çalışıyoruz. Fakat ABD'nin Japonya'nın adalarına yerleştirmek istedikleri füze sistemi nedeniyle endişe duyuyoruz" dedi.

Mariya Butina'ya sahip çıktı

Başta Amerika olmak üzere birçok Avrupa, Baltık ve İskandinav ülkelerinde Rus vatandaşlarının ajan olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasını eleştiren Putin, "Rusya, siyasi nedenlerden dolayı başka ülke vatandaşlarını asla gözaltına almayacak. Ancak kanunlarımıza aykırı davranış sergiledikleri takdirde bizde aynı şekilde tepki vereceğiz" dedi. ABD'de tutuklanan Mariya Butina davasına da yorum getiren Putin, "Butina'nın davası Rusya'ya bir saldırıdır. Butina, ABD'de herhangi bir devlet görevi gerçekleştirmedi" diyerek Butina'ya sahip çıktı.

Rusya'da sosyalizme geri dönüş olmayacak

Rusya'da yapılan bir ankette Rus halkının yüzde 66'sı eski Komünist sistemin geri gelmesini istemişti. Bir gazetecinin Rusya'nın Sosyalist sisteme geri dönüş ihtimalinin olup olmadığına net cevap veren Putin, "Hayır, toplum değişti. Ama devlet sosyal politikaları sürdürmeye devam edecek" dedi.

Ukrayna askerlerinin durumuna mahkeme karar verecek

Putin, Kırım açıklarında Rus kara sularını ihlal ettikleri iddiasıyla el konulan Ukrayna savaş gemilerindeki askerlere ilgili, "Kiev, onları öldüreceklerini düşündüğü için gönderdi. Ukrayna askerlerinin akıbetinin ne olacağına mahkeme karar verecek" dedi. asın toplantısının düzenlendiği salona Ukrayna bayrağı getiren bir gazetecinin sorusunu almaya karar veren Putin, "Skandal mı çıkarmak istiyorsunuz? Lütfen buyurun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Aykut Enişte filmi konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları ve Aykut Enişte özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aykut Enişte nerede çekildi? Aykut Enişte konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Aykut Enişte ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Futbolu bırakacağını duyuran Toni Kroos kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmed: Fetihler Sultanı CANLI izle! Mehmed: Fetihler Sultanı 12. Bölüm TRT1 HD izle! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Geçmeyen öksürük nedenleri nelerdir? Öksürük ne zaman tehlikeli olur? Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş-Trabzonspor maçı şifresiz mi? 22 Mayıs Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Mayıs burç yorumları nedir? Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu? 21 Mayıs günün birincisi kim? #128105 Diş şeffaflaşması neden olur? Dişte şeffaflık nasıl geçer? KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 2024 #128204 Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 21 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title