Haberler

    Rusya Herson kentinden çekiliyor

    Güncelleme:

    Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'da ilhak ettikleri Herson kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurdu.

    Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'da ilhak ettikleri Herson kentinden birlikleri çekme kararı aldıklarını duyurdu. Ukrayna ise açıklamaya temkinli. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ilhak ettikleri Ukrayna kenti Herson'dan birliklerini Dnipro kentinin sol yakasındaki savunma hattına çekeceklerini açıkladı. Bu açıklama, Rusya'nın Ukrayna'da şimdiye kadar bildirdiği en kapsamlı geri çekilme anlamına geliyor. Nehrin batı yakasında yer alan Herson şehri, nehrin doğu ve güneyine de uzanan Herson oblastının başkenti.

    Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu General Sergey Surovikin, söz konusu bölgeden çekilme adımını Herson'a artık tedarik yapılamamasıyla gerekçelendirdi. General Surovikin, "Askerlerimizin ve birliklerimizin savaşma gücünün güvenliğini artıracağız. Amacımız, Dnipro nehrinin doğu kıyısını korumaya odaklanmak olacak. Bölgenin batısının sel baskınına uğrama tehlikesi mevcut ve onun yaşanması halinde Rus birliklerinin orada dışarıyla bağının kesilmesi tehlikesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

    General Sergey Surovikin'in sözlerine göre şimdiye kadar 115 bin kişi Herson'dan ayrıldı, zira kentin ihtiyaçlarının karşılanması imkansız hale geldi.

    Ukrayna güçleri bölgede ilerliyor

    Reuters haber ajansına konuşan Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mikhailo Podolyak ise Herson kentinde Ukrayna bayrağı dalgalanmadığı sürece Rus birliklerinin geri çekildiğinden bahsetmenin anlamı olmadığını söyledi.

    Ukrayna güçleri son günlerde General Surovikin'in söz ettiği bölgede sürekli ilerleme sağladığını duyuruyor.

    Çarşamba günü internette dolaşıma giren fotoğraflarda Herson'u dış dünya ile bağlayan, Dnipro nehrinin bir kolu üzerindeki en önemli ana köprünün bombalandığı görülüyor. Haber ajansları köprünün çökmesine dair görsellerin doğrulunu teyit edemediklerini de bildiriyor. Ukrayna tarafı ise Rusların çekilmeyi gerekçelendirmek amacıyla köprüyü kendilerinin havaya uçurduğu yönünde spekülasyonlarda bulundu.

    Öte yandan Rusya'nın ilhak ettiği Herson kentinin Moskova yanlısı Vali Yardımcısı Kırill Stremusov geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kazaya dair detay verilmemesi dikkat çekti.

    Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş devam ederken Herson bölgesi önce Rus birlikleri tarafından kontrol altına alınmış, akabinde de aralarında Herson'un da bulunduğu dört bölgede yapılan referandum ile Rusya topraklarına katıldığı açıklanmıştı. Reuters / ETO, BK

    Kaynak: Deutsche Welle / Güncel

    Sergey Şoygu Ukrayna Herson Rusya Haberler

    Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

    Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Bakmadan Geçme

    27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title